CHP Değirmenköy Başkanı Ali Özdemir Ay Türk Haber'de
Değirmenköy’de siyasetin nabzı artık Ay Türk Haber ile takip ediliyor. Bu hafta konuğumuz CHP Değirmenköy Başkanı Ali Özdemir ile yine Değirmenköy’de merak edilen siyasi konuları konuştuk.
Ay Türk Haber Değirmenköy'de siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. MHP ve İYİ Parti ile yaptığımız programların ardından bu hafta da CHP Değirmemköy Teşkilatı ile bir araya geldik. Başkan Ali Özdemir ile siyaseti, yapılan hizmetleri ve yapılacakları konuştuk, eleştirilerini dinledik.
Hasan Bircan: CHP Değirmenköy teşkilatında hangi tarihten beri bulunuyorsunuz, bu göreve gelmeniz nasıl oldu?
Ali Özdemir: Çocukluğumuzdan beri CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nin içerisindeyiz. Yıllardır emek veriyoruz partimize. Bugüne nasıl geldiğimizin cevabını ise şöyle söyleyebilirim. Yıllarca çocukluğumuzdan beri, gençliğimizden beri; evlendik, çocuklarımız oldu, partimiz bizde hep var oldu. Direklere çok bayrak astık, yıllarca mücadele verdik. 2020 yılında yapılan ilçe kongresi sonrasında, Başkan seçilen Berker Esen tarafından bu göreve atandım.
Hasan Bircan: Mahallemizin bağlı olduğu Silivri Belediyesi yönetimi için muhalefet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için ise iktidar konumundasınız. Bu itibarla Değirmenköy’de, CHP Değirmenköy Teşkilatı olarak, ne gibi faaliyetleriniz olmaktadır? Mahalle halkına hizmet anlamında çalışmalarınız var mıdır?
Ali Özdemir: CHP olarak bölgemizde vatandaşlarımıza ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse hasta yaşlı bakımı gibi köyümüzde birçok kişiye bu alanda yardımcı olduk. Yıllarca yapılmayan ve kronik bir sorun olan Gölet Caddesi'nin altyapısı ve üst yapısının birinci etabını tamamladık. Büyükşehir eliyle hayvancılığa yem desteğinde bulunduk. Çiftçilerimize sulama kanallarını her sene temizleyip, tarla yollarını düzeltmeye başladık. Yine göreve geldiğimizden beri Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize fide, gübre desteğinde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.
Hasan Bircan: Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri yaparken sizin kanalınızla yapıyor yani değil mi?
Ali Özdemir: Şimdi şöyle oradaki durum. Bu proje ilk olarak şöyle başaldı. Tarım Müdürlüğü çok işlevsiz haldeydi. Yani İBB'nin Tarım Müdürlüğü sadece deneme tohumu ekmekten başka bir şey yapmıyordu. Yani çiftçiyle doğrudan alakası yok. Tarımla ilgili yoğun çalışamıyor yani… Göreve gelen Ahmet Atalık daire başkanımız vardır. Ahmet Atalık'ta eski İstanbul Ziraat Odası Başkanı. Ziraat Odası Başkanı görevine geldikten sonra, bölgeyi bilen adamları görmek istedi. Naki Çetin'le Mehmet Özgen var. İkisiyle de ilk etapta proje başlamadan önce, bir saha çalışması yaptık burada. Baktık bunlara talep de var. Ekmeyen adamlar böyle destek olursa biz de ekeriz dediler. Ve ilk seferde bunu şöyle yaptık biz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AŞ'ye verdik. İlk dağıtımda buradaki kooperatiflerde yazan isim usulüyle dağıtım yapıldı. İkinci ve üçüncü senelerde ise çiftçilerden Ziraat Odası ve ÇKS kaydı istendi. Saha çalışmasında; örneğin siz kaç dönüm karpuz ekecekseniz ve bunu hangi aralıklarla ekerseniz, metrekareye kaç adet, toplamda arazinize kaç adet fide kullanılır gibi araştırmalarla tespit çalışmaları yapıldı. Yani bunun da aşamalarının bir çoğunda da yer alıyorduk biz. Burada, Istismar olabilir, alan kişi bunu satabilir, ama bu fide buraya ekildi diye gösterdiğinde hiçbir problem yok Hasan Bircan: Değirmenköy için, Belediye’nin hizmetlerini nasıl değerlendirirsiniz? Ali Özdemir: Değirmenköy hakettiği hizmeti alamıyor. Verilen sözler ve sahadaki hizmetler birbirini tutmuyor. Yolların durumu ortada. Üç beş fotoğraf çekip üstüne iki yama yapmakla belediyecilik olmaz. Bir de burada şunu da söyleyebiliriz. Festivaller. Festivaller esnafın can damarıdır. Buradaki esnaf, buradaki çiftçi festivallerle kalkınır. Festivalimiz üç günden bir güne düşürüldü ve günde bir saat. Saat altıda belediye başkanı geliyor. Sekize kadar bitiyor ondan sonra festival diyoruz adına. Ne bir konser var, ne bir şey. Eskiden dört gün dolu dolu festival yapılıyordu. Tabii bunun esnafa faydası oluyordu. Şöyle bir şey… Fuar açılıyordu burada. Festivalden bir gün önce fuar açlıyordu. Fuar vardı. Bir gün sonra da festival oluyordu. Burada, hem bölgedeki insanlara da faydası oluyordu. Orada domates satanlar kasalarla domates çıkarıyordu.
Hasan Bircan: Size göre, bugün itibariyle Değirmenköy’de yapılması gereken en önemli işler nelerdir? Ya da çözülmesi gereken sorun nedir? Önem sırasına göre anlatabilir misiniz?
Ali Özdemir: Şahsım olarak yol ve bina yapılmasını müjde bir lütuf görmüyorum. Bunlar, yapılması gereken görevlerdir. Yapılması gereken, sosyal ve kültürel alanların çoğaltılması, gençlerin ve kadınlarımızın farklı aktivitelere yönlendirilmesidir. Gençlerimizi ve kadınlarımızı günlük hayatın stresinden uzaklaştırabilirsek, gelecek nesiller için daha güzel günler gelecek diye düşünüyorum. Buna ilave olarak çiftçinin örgütlenmesi ve yapılan desteğin devam edeceğinin kanaatindeyim. Bu gibi birleşimler hem bölge hem de ülke ekonomimize katkı sağlar diye düşünüyorum. Hasan Bircan: Önümüzdeki seçimlerde eğer Belediye Başkanlığı’nı partiniz kazanırsa, Değirmenköy için planladığınız projeleriniz var mıdır? Ali Özdemir: Tabii ki bizim de bir projemiz var. İlk öncelikle belediyeyi kazanmak. Seçim sürecinde, düşüncelerimiz hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ama seçim vaadi olduğu için şimdiden bunu açıklamayı uygun görmüyorum.
Hasan Bircan: Son kanun değişikliğiyle, Değirmenköy Belediyesi’nin lağvedilerek, Silivri Belediyesi’ne ilhak edilmesinin sonucu, hizmetler açısından hangi yönde olmuştur?
Ali Özdemir: İlk Olduğu zaman yıllarca iktidarda biz vardık. İlk zamanlarda bunun zorluğunu biz çektik. Zor bir süreçten geçtik. Yedi tane belediye kapandı, belde belediyesinin devri oldu. Ama zamanla bu süreç aşıldı, düzen sağlandı. Belde belediyesi kalsaydı şu anki yönetimden çok daha iyi olurdu bence. Yani, yerinde yönetim her zaman iyidir. Mesela, kanal tıkamış arıyoruz, çözüyoruz. Şu an İSKİ'de problem yok. Ama önceden hizmet on dakikada gelebilirken, şu anda bir saatte geliyor. Ya da kepçe lazım. Şu anda burada duran bir tane kepçe yok. Bir tane ambulans yok. Itfaiye merkezi yeni açıldı. Geçen dönemden başladı. Bizim dönemimizde tamamlandı. Yani bunlar çok önemli şeyler. Yerinde yönetim tabii ki de her zaman için daha iyi.
Hasan Bircan: Son olarak ilave etmek istediğiniz konular varsa dinleyebiliriz.
Ali Özdemir: Kamuoyunu meşgul eden şöyle birkaç konu var. Öncelikle kapalı devre sulama sistemi için ilk olarak Çekmeköy, Beykoz ve Şile pilot bölge olarak seçildi. Ve bu sistem şu an bu bölgelerde on üç bin dekar alanı suluyor. Değirmenköy’de özele gelince ise, Değirmenköy Göleti ve kapalı devre sulama sistemi İSKİ'nin yatırım programındadır. Bu projemiz Ekrem İmamoğlu'nun hasat bayramı programında söz verdiği üzere hayata geçirilecektir.
İkincisi İBB kreşleri. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın seçim vaadlerinden biri de kreşti. İBB'den bunu bu kadar çok istiyorlar. Biz bunun buraya gelmesi için mücadelemizi veriyoruz. Aynı zamanda verdikleri sözleri unutmasınlar. Kreşi yaparlarsa seviniriz. Biz de onları tebrik ederiz.
Silivri Belediyesi’nin elinde bir sürü yeri var burada. Sağlık ocağının eski yeri çok güzel yani bence. Yani mükemmel bir yer orası. Kendi seçim vaatleri arasında da bulunan kreş, Büyükşehir'den sorgulayacağı yerde Silivri Belediyesi elinin altında. Sayın Volkan Yılmaz'ın kendi vaadleri arasında da var. Yani onun bir konuşmasında (muhtemelen Silivri'deki aday tanıtım toplantısındaki konuşmasıydı), “Her yere kreş yapacağız” dedi. Sizin bu vaadiniz var. Üç buçuk seneniz dolmuş. Büyükşehir'e laf atacağınıza kendiniz yapın. Biz de tebrik ederiz sizi. Büyükşehir Belediyesi’nin yüz elli tane mahallesi var. Silivri Belediyesi’nin otuz beş tane mahallesi. Yani, aradaki bütçeler uçurum ama bütçenin bile üretilmesinde şu anda Cumhur İttifakı'nın meclis üyeleri sorumlu. Çünkü onay vermedikleri için hiçbir şey geçmiyor. Buna bir de o taraftan bakmak lazım.
Hasan Bircan: Sohbeti tamamlamadan önce, yeni kurulan haber sitemiz, Ay Türk Haber hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Ali Özdemir: Ay Türk Haber olarak, bölgemize yani köyümüze, mahallemize renk kattınız. Yani, duyulmayanları duyuruyorsunuz. Görülmeyenleri göstermeye çalışıyorsunuz. Onun için Teşekkür ederiz. Ayrıca bizlerin sesi olduğunuz, bizlere kendimizi ifade etme fırsatı verdiğiniz, İnternet gazeteciliğinde Değirmenköy’de güzel bir adım attığınız için tebrik ederiz.
Hasan Bircan: Teşekkür ederim. Güzel bir sohbet oldu. Hakikaten bugüne kadar hiç siyasetle alakadar olmayan benim gibi birçok kişi de, bu vesile ile sizleri ve siyasi gündemi öğrenmiş olduk. Bize bu sohbet için vakit ayırdınız, tekrar çok teşekkür ederim.