Başar Turizm
İstanbul
BIST9524.59
DOLAR32.5786
EURO34.6206
ALTIN2526.7
BTC/USD61002.1

Ak Parti Değirmenköy Başkanı Suat Sevaz ile röportaj - Suat Sevaz

Ak Parti Değirmenköy Başkanı Suat Sevaz ile röportaj - Suat Sevaz

Suat Sevaz'dan sürpriz açıklamalar

Siyasi Partilerin Değirmenköy başkanlarıyla yaptığımız röportaj serimizde, bu hafta konuğumuz Ak Parti Değirmenköy Başkanı Suat Sevaz.

Başkan Sevaz, bugüne kadar Değirmenköy'deki siyasi arenada verdiği mücadelelerden ve bundan sonraki projelerinden bahsederken, yaptığı açıklamalarla sürpriz sayılabilecek mesajlar da verdi.

Hasan Bircan: İlk sorumuz klasik olarak herkese sorduğumuz şekilde olacak, bulunduğunuz göreve ne zaman ve nasıl geldiniz?

Suat Sevaz: 2018 yılında gençlik kollarımızda görev yapan Emre Köroğlu kardeşimizle beraber köyümüzde o dönem mahalle düzeyinde bir teşkilatlanma yoktu ve diğer partilerin faaliyetleri sürüyordu. Sonraları bizlerde köyümüze hizmet noktasında ne katabiliriz, ne kazandırabiliriz maksadıyla  köyde daha önceleri olan Ak Parti Mahalle Başkanlığı’nı tekrar harekete, faaliyete geçirme girişiminde bulunduk. Silivri Ak Parti İlçe Teşkilatı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde İlçe Başkanımız Sayın Mutlu Bozoğlu tarafından İsmetpaşa Mahalle Başkanı olarak Tolga Çataloğlu ile birlikte tarafımıza görevlendirme yapılmıştır.

Hasan Bircan: Bu atılımlar sizin inisiyatifiniz ile mi oldu?

Suat Sevaz:  Hayır tabiki de görüş alışverişinde bulunduğum yola çıkarken istişare ettiğim parti mensubu emektarlar ile her zaman diyalog halinde bulunduk. 2019 yerel seçimlerinde adaylarımızın belli olması ile birlikte seçim çalışmalarına başladık. Seçim çalışmalarında meclis üyemiz değerli abim Yüksel Köksal ve parti mensuplarımız ile  Değirmenköy’de daha önceleri benzeri olmayan bir iş yaparak 2500 haneyi tek tek dolaşıp  vatandaşımızdan, Binali Bey ve VOLKAN bey için destek taleplerinde bulunduk. Burada Parantez olarak seçim döneminde Cumhur İttifakı ve Volkan Bey'i iktidara taşıma yolunda büyük emek ve çaba harcayan Okan Adalı ve Murat Çılgın kardeşlerim ile olan özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etmek isterim. Birlikte iyi bir çalışma gerçekleştirmiştik.

Hasan Bircan: AK Parti Değirmenköy Başkanlığı olarak, mahallemizde ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz? Sizden başka görevli kişi var mı mahallemizde?

Suat Sevaz: Benim ile birlikte, İsmetpaşa Mahallesi sorumlumuz Tolga Çataloğlu ve İlçe Gençlik Kolları Yöneticisi Emre Köroğlu birlikte görev yapıyoruz. Ayrıca mahallemizden, İlçe Yönetim Kurulu’nda görev alan Akın Çınar ve Atacan Özdemir bulunmaktadır. Faaliyetlerimize gelecek olursak, mahallelimizin problemlerini ilçe yöneticilerimize aktarıyor ve sorunların çözülmesi noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Hasan Bircan: Silivri Belediyesi’nin MHP yönetiminde olması ve MHP’nin de ülkemizin yönetiminde iktidar ile ittifak halinde bulunması münasebetiyle, Değirmenköy’deki hizmetlere katkınız oluyor mu?

Suat Sevaz: Katkımız olduğuna inanıyorum. Uzun bir zamandır takip ve ısrarlarımız neticesinde, hasretle beklenen Gençlik Ve Spor Bakanlığı'mızın iştirakiyle yapılan sahamıza kavuştuk. Bu vesileyle sahamızın yapılması ile ilgili kendisini bir çok kez rahatsız ettiğim İlçe Başkanım Sayın Mutlu Bozoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etmek isterim.

Ayrıca şöyle bir anımı anlatmak istiyorum. Şimdiki hanımefendiden bir önceki İlçe Spor Başkanı’mız Can Dağışan. Can Bey'e ben iki kere kale filesi almaya gittim. Bana dedi ki, ilk defa bir mahalle başkanı bizden bir şey istemeye geldi. Mahalledeki çocuklar için benden file istiyorsun dedi. İlçe ve İl Başkanlığı nezdinde gerek yazışma gerek görüşmeler neticesinde saha ile ilgili bir efor sarf ettik, sonrasında Can Müdür’üm vasıtasıyla da İl Spor Müdürlüğü’ne müracaatımız oldu. Seçimlere yakın bir zamanda, Bakanlık nezdinde sahanın yapılması ile onayı çok şükür almıştık.

Yerel belediyecilik konusunda benim eskiden gelen bir tecrübem vardı zaten. Yerel yönetimler birim başkanımız da bizim ilçede Sami Barlas'tır. Meclis üyesi olmadan önce, sağ olsun Sami Bey'le beraber biz çok iştirşare halinde bulunduk. Merhum Kadir Topbaş İçin nasıl ki “İstanbul’un Kadir Abisi” diyorlarsa “Silivri’nin Kadir Abisi”’dir Sami abi.

Bu tarla yollarıyla alakalı yol düzenlemeleriyle alakalı, Gölet Caddesi'yle alakalı çok çalışma yaptık. Bize nasip olmadı. Bugün vesile olanlara da teşekkür ederim.

Hasan Bircan: Silivri Belediyesi’nin Değirmenköy’deki hizmetlerini nasıl değerlendirirsiniz?

Suat Sevaz: Mahallemize de güzel bir kapalı pazar yeri kazandırdı. Bir de şimdi yine kapalı pazar yerinin yanına köylümüzün ürünlerini satabileceği bir yer yapıldı.

Hasan Bircan: Size göre, Değirmenköy için ilk sırada yapılması gereken -en acil- hizmetler nelerdir?

Suat Sevaz: Esasında bu sorunuzun cevabı içinde saklı. 112 Acil Servis İstasyonu ve tam teşekküllü bir Sağlık Ocağı’na olan ihtiyacımız elzemdir. Kreş ihtiyacımız var. Takip edebildiğim kadarıyla kreş yapımıyla ilgili İBB yönetimi  bir karar vermişti, sonra askıya alındı. Dilerim bu kararın  gözden geçirilip bu hizmeti de mahallemize kazandırması çok faydalı olacaktır. Burada partisel bakmayı doğru bulmuyorum. Vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak hizmet nereden gelirse gelsin kıymetlidir. Neticede bu hizmetler bir lütuf değil, vatandaşımızın vermiş olduğu vergiler ile yapılmaktadır.

Hasan Bircan: İlk seçimlerde Belediye yönetimi görevini vatandaş size verirse, Değirmenköy için düşündüğünüz projeleriniz var mıdır?

Suat Sevaz: Eğer yapılmazsa, bir önceki soruya verdiğim cevaplar önceliğim olurdu. (Acil servis, tam taşakküllü Sağlık Ocağı, Kreş) Diyelim ki yapıldı. Sosyal Alanları Eksik buluyorum. Vatandaşlarımız ailesiyle birlikte hafta sonu piknik yapabileceği vakit geçirebileceği bir alan kazandırmak isterdim.

Bir takım kursların, seminerlerin ve eğitimlerin verildiği alanları (Açık-Kapalı) kazandırmak isterdim. Benim için gençler çok önemli. Biz onları ne kadar bu düzensiz ortamdan kurtarabilirsek o kadar başarılıyız.

Benim ikinci hedefim, mesela Muharrem Kasapoğlu açılışa inşallah gelir ve ben geldiğinde hem yazılı dilekçe ile hem de sözlü olarak kapalı spor salonun da yapılması yönünde bir talebimiz olacak. Bir de acil olarak bizim Gölet havzasının da toparlanması lazım. Bizim bir mesire alanına, piknik alanına da kesinlikle ihtiyacımız var. Bizim gölet gibi bir değerimiz varken bu varlığımızı  mutlaka değerlendirmemiz gerekir.

Hasan Bircan: 2008 yılından önceki kendi Belediyesi bulunan Değirmenköy ile 2008 yılından sonra yapılan kanuni düzenlemeyle, yeni yönetim şekline tabi olan Değirmenköy arasında, hizmetler açısından bir fark görüyor musunuz? Size göre değişim hangi yönde olmuştur?

Suat Sevaz: Yerinde yönetim tabiki her zaman iyidir. Vatandaşın hizmete ulaşması biraz daha kolay olabiliyor. Şu anki durumda eksik olan, bence bölge insanından bir idarecinin bulunmaması. Değirmenköy’ü tanıyan, bilen bir görevlinin kadroda olması, İlçe yönetimine hizmetlerde daha çok yardımcı olacağı kanatindeyim. Şimdi zaten bir aralar bir söylenti çıktı. Üçlü bölge olarak ilçelere ayrılacağız diye bir söylenti çıkmıştı. İnşallah olur. Çavuşlu, Değirmenköy, Çanta, Gümüşyaka, Çeltik. Beş mahalle bir ilçe. Silivri ve köyleri bir ilçe. Ortaköy, Selimpaşa, Kavaklı, orada bir tane daha vardı. İnşallah olur. Ben çok sevinirim. Yani burada düşünsenize tam ortada bizim kendi kaymakamlığımız kendi devlet dairelerimiz. Bütün herkes kendi içinde çözüme kavuşur. Artık vatandaş da müthiş derecede rahat eder

Hasan Bircan:  Sizin başka söylemek istediğiniz, Değirmenköy halkına vermek istediğiniz herhangi bir mesajınız varsa dinleyebiliriz.

Suat Sevaz:  Siyasette hizmet rekabetini önemsiyorum. Ve bu durumun, vatandaşımızın lehine bir durum olacağına inanıyorum.  

Geçmiş dönemlerde, örneğin aracı olmaya çalıştığımız işler oldu. Mesela, İETT hizmetini köyümüze getirme girişimlerimiz olmuştu. Çok şükür artık köyümüzden İstanbul seferlerimiz var ve 65 yaş üzeri ücretsiz. Yalnız seferlerin çoğaltılması gerekiyor. Sabah seferleri mesela yetmiyor. İlk araba çok dolu gidiyor. Bu sıkıntıyı da söyleyelim. En azından bir kaç sefer daha arttırılması gerektiğini düşünüyorum.  

Yine geçmiş dönem, İBB tarafından  yoğun sanayi bölgesi olduğundan hızlı çözüm noktasında itfaiye İstasyonun kurulması girişimlerimiz oldu. Çok şükür onu da bölgemize kazandırdık.  Yani özetle; bölgeyi bilen tanıyan ve vatandaşlarımızın taleplerini göz önünde bulundurarak  bunu ilçe ve il düzeyindeki yönetimlere aktararak aracı olmaya çalıştık.  

Bir de Silivri Belediyesi’nin düzenlediği festivaller ile ilgili bir durum var. Şu anda bizim festivallerle alakalı büyük bir sıkıntımız var. Bizim festivallerimizi yapmaları gerekiyor. Yani halkımız burada koca senenin stresini atıyor ve şöyle bir durum var orada. Festival konusunda buradaki üreticimiz kazanacak. Esnafımız kazanacak. Teyzem barbunya ekmiş, barbunyasını satacak. Fasulye ekmiş, fasulyesini satacak, domatesini satacak. Genç arkadaşlarımız burada eğlenecek. Eskiden biz üç gün yapardık bunları. Hatta Örnek olarak yapılan futbol Stadı’nda güzel bir organizasyonla, sanatçıyla, daha geniş kapsamlı olmasını istiyoruz. Farklı bir boyuta getirilmesini önemsiyoruz.

Mesela fuarlar olsun, yani şimdi hayvancılık üzerine, tarım üzerine iş yapıyoruz. Ama tarım fuarı yok. En yakın Çorlu'da oluyor.

Son olarak, parti rozetini bir kenara bırakıp, 2024 yılı için kalbimden gönlümden geçen Mahalle Muhtarlığı için aday olmak istiyorum.  Bu yönde çalışmalarıma da başladım. Allah nasip ederse genç dinamik bir kadro ile vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Teveccüh göstermeleri halinde Mahallemize bu alanda hizmet etmeye devam etmek istiyorum.

Hasan Bircan:  Söyleşimizi tamamlarken son olarak, Değirmenköy’de yayın hayatına başlayan ilk ve tek haber sitesi olan Ay Türk Haber ile ilgili düşünceleriniz ve izlenimleriniz nelerdir?

Suat Sevaz: Şu an zaten Ay Türk Haber Değirmenköy’de ayrı bir gündem oldu. Böyle bir haber kanalına ihtiyaç vardı. Bu da ilk olarak size nasip oldu. Tebrik ediyorum. İnşallah gelişerek devam eder. Ben tekrar yeni yayın hayatına başlayan ve  mahallemizin ilk haber portalı olan Ay Türk Haber'e çalışmalarında başarılar diliyorum.

Hasan Bircan: Çok teşekkür ederim, güzel bir sohbet oldu.  Halkımızın bilmesi gereken hususlar hakkında bizleri bilgilendirmiş oldunuz. Size de görevinizde başarılar diliyorum, sağolun…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar