Merhaba sayın okurlar, sayın Ay Türk Haber izleyicileri.
Bugün hem biraz öz eleştiri yapalım, hem de bazı işleri 'hep birilerinden bekleme' davranışımızı iğneleyici bir muhabbet yapalım istedim.
Günümüzde hizmet sektörleri dediğimiz dernekler, kooperatifler, belediyeler, bir takım örgütlenmeler ve bir takım oluşumlar artmış durumda. Bunların yanında teknolojinin getirdiği araç, gereçler, artık insan gücü faktörünü ortadan kaldırmış bulunmakta.
Ancak bu hayatımızı kolaylaştırmış olmamızın bir maliyeti var. Önceden hiçbiri yoktu, ama paramız da harcanmıyordu. Yani şöyle demeli; "Her işin bir bedeli var."
Fakat biz öyle bir alıştık ki, maalesef küreğin çapanın yerini unuttuk. Her şeyi hazır bekliyoruz. Bu defa da para yetmiyor, O zaman da şikayetler başlıyor. Hiç bir oluşumun içine girmek istemiyoruz. Yani elimizi taşın altına sokmuyoruz. Hep birileri yapsın, biz de faydalanalım istiyoruz.
Oturduğumuz yerden iş yapanları eleştirip duruyoruz. Afedersiniz, sağlığımıza bile dikkat etmeden "Doktor var ya, ilaç var ya" deyip hayatı bırakmışız. Sanki o doktor bize can takacak.
Mücadeleyi bırakırsak her konuda hüsrana uğrarız. Birilerinden bir şeyler beklemek yerine çizmelerimiz kapının ardında olmalı. Her an çizmeyi giyip, kolları sıvayıp kendi işimizi kendimiz yapmayı bilmeliyiz. Hepimiz biliyoruz ki işlerimizi takip edip işlerimizin başında olursak muvaffak oluruz. Yoksa işimizi başkalarına bırakırsak, bir gün hatanın farkına vardığımızda çok geç olur.
Derler ya, "El, elin işini gözünün ucu ile görürmüş." İşte öyle bir şey oluyor.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.
Facebook Yorum
Yorum Yazın