Silivri Kent Konseyi'nden Tarım Alanları İçin Kritik Çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri Kent Konseyi'nden Tarım Alanları İçin Kritik Çağrı
Abone ol
Silivri Kent Konseyi, Alipaşa Mahallesi'ndeki 100 dönümlük tarım arazisinin imara açılmasına tepki gösterdi. Tarım arazilerinin korunmasını talep eden Konsey, bildiri imza kampanyasına katılmaya davet etti.
ÇORLU YILDIZ DİZEL

Silivri Kent Konseyi Başkanlığı'nın konuyla ilgili basın açıklaması şöyle;

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturularak 03/06/2024 tarihinde askıya çıkarılan 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı kapsamında Silivri Alipaşa mahallemizde 100 dönüme yakın tarım arazisi özel imarla “konut dışı kentsel çalışma alanı” olarak belirtilmiştir.
Ülkemizin gıda ihtiyacının büyük kısmını karşılayan bölgemiz Trakya’da verimli tarım topraklarına sahip, ekilen hemen her ürünün topraktan adeta fışkırdığı güzelim ilçemiz Silivri; gelecek kuşaklarımızın yarınlarına güvenle bakabilmeleri için tarıma sıkı sıkıya sarılarak, başta ilçemize, İstanbul’umuza ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına tarımsal faaliyetlerini kesintisiz sürdürmektedir.
25 milyon nüfusa ulaşmış Türkiye’nin kalbi olan şehrimiz İstanbul’un, çeperlerinde bulunan ilçeleri, her geçen gün tarım arazilerinin yok edildiği bir gerçektir. İstanbul artan nüfusu, aldığı göçleri, lojistik imkanlarının bolluğundan ötürü hoyratça ilerleyen betonlaşma sayesinde, nefes alacak bir ağaç gölgesi, bir avuç toprak arayacağı günlere, ne yazık ki hızla ilerlemektedir.
Bunu tersine çevirmek için Silivri Belediyesi ve ilçemiz tarım kooperatiflerinin canhıraş çalışmalarının aksine, ilçemizin güzide mahallelerinden olan Alipaşa’ya ait bin yıllık mera alanımızın; bölge insanına, sivil toplumuna, yerel yönetimine danışılmadan ivedilikle alınan bir kararla, özel imarla yapılaşma statüsü kazandırılarak, gözümüz gibi bakmakla yükümlü olduğumuz bu verimli büyük ovanın yok edileceği görülmektedir.
Sahip olduğu verimli topraklarda üretilen ürünleriyle tek başına, İstanbul’umuzun gıda ihtiyacını karşılama potansiyeline sahip ilçemizde, verimli topraklarımızın depo, sanayi, konut yada başka bir özel imarla yok edilmesini istemiyoruz. Bu yanlış uygulamadan dönülüp 1000’lik ve 5000lik planlarda işli olduğu haliyle Tarım Alanı olarak kalmasını talep ediyoruz.
Ve Biz Biliyoruz.
Silivri, Topraklarına Sahip Çıkar!
Silivri’de yaşayan, Silivri’yi uzaklardan da olsa severek takip eden, ülke tarımının kalkınmasına önem veren, tarım alanlarının yok edilmesine karşı çıkan, gelecek kuşaklara ferah bir ağaç gölgesi, topraktan fışkıran bir bereket vesilesi bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.
 
Nursel EREL
Silivri Kent Konseyi Başkanı"

İmza kampanyasının, 30 Ağustos 2024 Cuma günü Silivri sahili zabıta noktasının bulunduğu bölgede kurulacak olan standda başlatılacağı bildirildi.

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irak vatandaşlarına ’vize’ muafiyetiÖnceki Haber

Irak vatandaşlarına ’vize’ muafiyeti

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsunSonraki Haber

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel