Otoyol ve köprüleri bayram 290 bin araç kullandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otoyol ve köprüleri bayram 290 bin araç kullandı
Abone ol
İstanbul-izmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nü Ramazan Bayramı'nda 290 bin araç kullandı.

İstanbul-izmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nü Ramazan Bayramı'nda 290 bin araç kullandı.

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda 37,5 milyar dolarlık yatırımla, havalimanları, limanlar ve bin 250 kilometre otoyol altyapısının Kamu Özel İşbirliği yöntemiyle tamamlandığını belirterek, “İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nü 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde, yani sadece 1 haftada 290 bin araç kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜGVA İstanbul Lise Başkanları Kampı Programı’nda yaptığı konuşmada, tarihin yüklediği büyük sorumluluk bilinciyle Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 için emsalsiz hedefler koyduklarını belirterek, "Bunları gerçekleştirmekle yetinmedik, 2035 ve 2053 yılına kadar planlamalarımızı yaptık. Bu hedefleri belirlerken iki şeye çok güvendik. Birincisi milletimizin binlerce yıllık tarihinden gelen engin ferasetine, irfanına. İkincisi ise siz gençlerimize. Asımın nesli olan, Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ın, çağ kapatıp çağ açan Fatih’in, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın ruhunu taşıyan siz gençlerimize. Sizlerin dinamizmine, çalışkanlığına güveniyoruz”" ifadelerini kullandı.

Gençlere iyi bir eğitim ve öğretimle birlikte gönül dünyalarını dolduracak manevi bir iklim de sunulması gerektiğini vurgulayan Karaismailoğlu, gönül dünyası ihmal edilmiş bir gençliğin eğitim ve öğretim sürecinin sadece maddi bilgilerle sınırlı kalacağını söyledi. 

Türkiye Gençlik Vakfı'nın önemine dikkati çeken Karaismailoğlu, "Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada olan biteni medeniyetimiz ve milletimiz perspektifinden yorumlayarak yarınları planlamak gerekiyor. Bu noktada yapmanız gereken ilk şey; tarihinizi en iyi şekilde bilmektir. Tarihi bilmek, kendimizi, benliğimizi, kültürümüzü, değerlerimizi bilmek, tanımak ve tatbik etmek demektir. Tarihi bildiğimiz oranda dünyayı tanır, tüm gelişmeleri yakından takip eder ve geçmişte yaşanan olaylardan tecrübeler çıkararak geleceği planlarsınız" diye konuştu.

Hedeflere ulaşma noktasında ulaşım ve iletişim yatırımlarının kilit rol oynadığını aktaran Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulaşım, lojistik ve iletişim sektörü, günümüzde gittikçe daha küresel hale gelen ve birbiriyle bütünleşen dünya ekonomisinin ve uluslararası ticaretin temel yapı taşlarıdır. Bu noktada, üç kıtanın kesişimindeki ülkemiz, dünya ekonomik merkezleri ile ham madde kaynakları arasındaki güzergah üzerinde bir kavşak konumundadır. 1,6 milyar insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar Gayri Safi Milli Hasıla ve 7 trilyon dolarlık ticaret hacminin olduğu bir coğrafyanın tam ortasındayız. Bu konumun sunduğu potansiyelden en üst seviyede ekonomik, siyasi ve kültürel kazanç sağlamak gerekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2003 yılından bu yana uluslararası ulaşım koridorlarını sürekli geliştiren bir ulaşım politikası izledik ve yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 337 milyar Lira yatırım yaptık. 2003 yılındaki bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 101 kilometreden 28 bin 647 kilometreye çıkardık. 2003 yılına kadar 150 yıl boyunca el değmeyen demiryollarımızın tamamını yeniledik. 2003 yılında 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hat uzunluğunu 13 bin 22 kilometreye çıkardık. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak, Marmaray’ı açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu halkın yolu yaptık. 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımızı, 57 noktaya gerçekleştirmeye başladık. 14 Mayıs’ta açılışını gerçekleştireceğimiz Rize-Artvin Havalimanı ile bu sayıyı 58’e çıkarıyoruz. Tersane sayımızı 37’den 84’e, liman sayımızı da 149’dan 217’ye yükselttik. ‘Uzayda izi olmayanın, dünyada gücü olmaz’ gerçeğiyle hareket ettik. 2021 yılının başında Türksat 5A’yı yörüngesine fırlatarak hizmete almışken yine aynı yıl bitmeden Türksat 5B’yi de yörüngesine fırlattık. Türkiye’nin aktif haberleşme uydu sayısını 5’e çıkardık. 2003 yılında 20 bin olan genişbant abone sayımız bugün 88 milyona ulaştı. Mobil abone sayısı 87 milyonu aşmış olup abonelerin yüzde 93’ünden fazlası 4.5G hizmetini kullanmaya başladı.”

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MÜSİAD’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel ödülÖnceki Haber

MÜSİAD’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel...

CHP’li Sarıbal’dan üretici için destek çağrısıSonraki Haber

CHP’li Sarıbal’dan üretici için destek ç...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel