Geçmiş Dönem AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas’tan Tarım Alanları Üzerine Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geçmiş Dönem AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas’tan Tarım Alanları Üzerine Açıklama
Abone ol
Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Barlas, İstanbul’daki tarım alanlarının genişlemesi üzerine CHP’li Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve meclis üyelerine yönelik eleştirilerde bulundu.
ÇORLU YILDIZ DİZEL

Barlas, geçmişte CHP’li üyelerin İBB yönetimini "İstanbul'u betonlaştırmak ve tarım alanlarını yok etmekle" suçladığını hatırlatarak, şimdi ise tarım alanlarında 51 bin dekar artış yaşandığını belirtti. Bu artışın Tarım Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ortak çalışmaları sonucunda sağlandığını ifade eden Barlas, "İstanbul genelinde 2B ve sarı alanlardan 51 bin dönüm arazi tarıma kazandırıldı," dedi.

Barlas'ın açıklaması şöyle; 

"Sayın Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve Chp meclis üyeleri düne kadar İbb’de İstanbul’u betonlaştırdınız, tarım alanlarını yok ettiniz diye beyanat veriyordunuz.

Şimdi ne oldu da tarım alanlarında 51 bin dekar artış olmuş açıklayayım: İstanbul genelinde 2B ve sarı alanlardan Tarım Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığının çalışmalarıyla 51 bin dönüm arazi tarıma kazandırıldı.

Bir de 51 bin dönüm tarımsal alan miktarını arkadaşlar TÜİK verilerinden almışlar 2019-2024 yılları arasındaki verileri sorsanız yıllara sari olarak artış ne kadardır diye inanın bilmezler çünkü böyle bir çalışma ve veri tabanları maalesef yok.

Yine de yerel belediyelerin tarıma ve üreticiye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Birde 2019-2024 arasında Tarım İl Müdürlüğümüzün Tarım Bakanlığı ile birlikte yapmış olduğu fide’den pirince tohumdan,balıkçılığa vermiş olduğu destekler içinde teşekkür ediyorum.

Bu gün İstanbul’daki tarım yapılan alanlardaki artış ziyadesiyle memnun edici bir durumdadır.

Sadece ricam bir açıklama yapılıyorken Tarım Bakanlığımız ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın çalışma ve destekleriyle bu artış oldu deseydi inan ki memnum olurduk."

BaÅŸar Turizm

  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN
Şenol Fidan, Silivri 19. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nin Güreş Ağası OlduÖnceki Haber

Şenol Fidan, Silivri 19. Kavaklı Yenici...

Deprem erken uyarı sistemi Marmara’da aktif kullanılıyorSonraki Haber

Deprem erken uyarı sistemi Marmara’da ak...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel