Dünya satrancı Türkiye için tek yürek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya satrancı Türkiye için tek yürek
Abone ol
Dünya satranç ailesi Türkiye için tek yürek oldu. Kahramanmaraş merkezli ve 10 İlimizi etkileyen depremin hemen ardından uluslararası satranç camiasından Türkiye Satranç Federasyonu’na (TSF) ve Türkiye’ye destek mesajları ardı ardına gelmeye başladı. Başta Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) olmak üzere Azerbaycan, Pakistan Satranç Federasyonları da dünyanın dört bir yanından dayanışma çağrıları yaptılar, destek mesajları gönderdiler. 
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

“Dünya satrancının tüm önemli kuruluşları Türkiye için el ele verdi” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, dayanışma ve yardım çağrıları için teşekkür etti. İlk andan itibaren dünya satranç otoritelerinin desteğini hissettiklerini ifade eden Tulay, “Çok zorlu ve acının yüreğimizi sıkıştırdığı bir dönemdeyiz. Uluslararası satranç otoritelerinin bu günlerde desteğini yanımızda hissediyoruz. Türkiye ve Türk satrancı adına hepsine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Uluslararası Satranç Federasyonu: “Dualarımız sizinle” 

Dünya ve Avrupa satrancından Türkiye’ye destek mesajları yağdı. FIDE, Twitter ve Facebook gibi resmi sosyal medya hesaplarında, “FIDE Konseyi, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremden etkilenenlere desteğini ifade etmek ve trajik can kayıpları için Türk halkına en içten baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu zor zamanda düşüncelerimiz ve dualarımız onlarla.” paylaşımlarını yaptı. 

Avrupa Satranç Birliği: “Satranç camiasını Türkiye ile dayanışmaya davet ediyoruz”

ECU da Twitter ve Facebook resmi sosyal medya hesaplarında Türkiye’nin yanında olduklarını ifade ederek destek çağrısında bulundu. ECU paylaşımlarında, “Satranç sporcularını ve toplulukları uluslararası dayanışmaya katkıda bulunmaya davet ediyoruz. ECU Sosyal Komisyonu’nun girişimleriyle koordinasyon içinde, nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda faydalı bilgiler paylaşıyoruz.” diyerek ülkemizde bulunan yardım kuruluşlarının tüm iletişim bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. 

Kardeş ülke Azerbaycan yanımızda

Dünya satrancından destek mesajlarının bir diğeri de dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan geldi. Azerbaycan Satranç Federasyonu Başkanı Mahir Memmedov, TSF Başkanı Gülkız Tulay’a özel olarak gönderdiği mesajında, “Azerbaycan Satranç Federasyonu ve satranç camiası adına kardeş ülkemiz Türkiye’de meydana gelen şiddetli depremden etkilenen vatandaşlarınıza ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkması dileğiyle.” ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Satranç Federasyonu’nun resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda ise ülkemizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi. Federasyon ayrıca ülkede gerçekleştirilen satranç turnuvası öncesi depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız öncesi saygı duruşunda bulunduklarını da açıkladı. 

Pakistan Satranç Federasyonu: “Türkiyeli kardeşlerimizin yanındayız”

Azerbaycan’ın yanı sıra ülkemize destek açıklaması yapan bir diğer ülke ise Pakistan oldu. Ülkemizde yaşanan büyük afet ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getiren Pakistan Satranç Federasyonu Başkanı Hanif Qureshi Twitter  hesabından, “Pakistan Satranç Topluluğu adına Türkiye’deki feci depremin neden olduğu can kaybı için en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu zor günlerde Türkiye’deki kardeşlerimizin yanındayız. Pakistan ve halkı bu zor zamanlarda dua ediyor ve Türkiyeli kardeşlerimize tam destek veriyor. Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği!” paylaşımında bulundu. 

Büyükusta Susan Polgar: “Hepimiz bir araya gelip yardım etmeliyiz”

Dünyaca ünlü kadın satranç sporcusu büyükusta Susan Polgar da ölümlere dikkat çekerek “Böyle bir trajedi! Hepimizin bir araya gelip elimizden gelen her şekilde yardım etmemiz gerekiyor!” ifadeleri ile TSF’nin yardım duyurusunu Twitter hesabından paylaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üsküdar İletişim akademisyenlerinden "Deprem Haberciliği Rehberi"Önceki Haber

Üsküdar İletişim akademisyenlerinden "De...

İzmir harekete geçti: Yardımlar yola çıktıSonraki Haber

İzmir harekete geçti: Yardımlar yola çık...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel