Silivri Belediye Başkan A. Adayı Doruk Bulut, Ulusal bir televizyon kanalından yaptığı açıklamalarda Silivri ile ilgili bazı projelerini açıkladı.
Zengin toprakların fakir insanları olmak istemiyoruz
Ulusal bir televizyon kanalındaki katıldığı programda konuşan Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Doruk Bulut, kendi yönetimlerinde yapılacak olan bazı icraatlara dair şunları söyledi;
"Zengin toprakların fakir insanları olmak istemiyoruz. Bu yola betona inat, rezerv alanlarına inat, Kanal İstanbul'a inat, biz tarım topraklarını koruyarak ülkenin güçleneceğini düşünüyoruz. Yerel yönetimin tarım topraklarına sahip çıkmadaki en önemli kurum olduğunu da gayet iyi biliyoruz.
Biz Silivri'de önümüzdeki dönem İstanbul Büyükşehir'i almış Ekrem İmamoğlu Başkanımız ile birlikte neyi getireceğiz literatüre biliyor musunuz? Tarım arsası diye bir literatür kazandıracağız Silivrimize. Bu ne demek? Sanayi arsası var, konut arsası var, neden tarım arsası yok? Tarım arsası yaparak neyi hedefleyeceğiz biz? Vatandaşımızın değerli olan bu tarım arsasını satmamasını ve tarımını yapmaya devam etmesini sağlayacak bir tarım arsası modeliyle tabi modelleme yapacağız. Ne yapacak tarım arsasında vatandaşımız? Vatandaşımız şunu yapacak; üç dönüm tarlasını satmayacak. İçinde barınabilecek ufak bir barıma yeri yapabilecek. Onun dışında minik bir depolama yeri yapabilecek. Ama gelip belediyeye diyecek ki; “Ben bu tarımı yapmaya kefilim, yapmak istiyorum. Bunun da taahhüdünü size veriyorum” diyecek. Bu bizim için yeterli olacak. Bunu İBB ile beraber geliştireceğiz. Tıpkı, Silivri'nin sulu tarım yapmasını ortaya koyacak, İski ile beraber yapabileceğimiz tarım projelerindeki destekler gibi."
Vatandaşımızı tabut binalardan çabuk çabuk kurtarma formülü
Silivri’de deprem riskiyle karşı karşıya olan riskli binalardan kurtulmak için yapılacak çalışmaları açıklayan Doruk Bulut; “Silivri Belediyesi'nin bir şirketi, tamamen mimar ve mühendis ordusuyla dolu bir şirketi, tabut binalardan vatandaşımızı kurtaracak, güçlendirme şirketi haline gelecek.” İfadelerine yer verdi.
“İstanbul Büyükşehir Belediye'miz, Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu nezdinde deprem tespit komisyonu gibi bir komisyon kuruldu. Vatandaşlarımız bu komisyon eliyle veya buraya yaptıkları online müracatlarla binalarını incelettiler.
Silivrimizde 17200’e yakın müracatla birlikte bu konuların raporlaması hem vatandaşımıza hem Büyükşehir Belediye'mize geldi. Durumu sorarsanız orta pozisyonunda gözüküyor Silivri'deki binalarımız.
Yani bu değerlendirme tamamen binaların riskli olma değerlendirmesi kesinlikle değil, zemin değerlendirilmesi de yapılıyor.
Zemini problemli olan binalarımızın da kentsel dönüşüm ve güçlendirme konusuyla önerilerle vatandaşımıza gitmek zorunda kalıyor.
Biz sosyal demokrat bir partiyiz ve halkçı bir belediyeyi hep beraber kurmak istiyoruz. Türkiye 'nin ekonomik sorunu bu noktadayken, vatandaşımızın bina sakinlerinin mülkleri onlar için çok kıymetliyken, kendi aralarındaki anlaşma kültürü henüz zirve yapmamışken, yasaları insanlarımız kendilerine idrak edememişken, şöyle yapabiliriz; Altın dokunuş! Deprem her an ensemizde. Vatandaşlarımızın daireleri çok kıymetli, hayatında çalışıp çalışıp bir tane daire edinmiş. Dolayısıyla kendi aralarında çok rahat anlaşma zemini bulamıyorlar. Süreler bir seneyi, iki seneyi, üç seneyi buluyor.
Biz ne yapacağız? Biz diyoruz ki bu ekonomik krizde Silivri Belediyesi'nin bir şirketi, tamamen mimar ve mühendis ordusuyla dolu bir şirketi, tabut binalardan vatandaşımızı kurtaracak, güçlendirme şirketi haline gelecek.
Vatandaşımızı 12 ayda, 18 ayda ödeyebileceği, iki yüz, üç yüz, beş yüz bin lira maliyetlerle ve belediyenin finans gücünü de kullanarak bu tabut binalardan çabuk çabuk kurtarma formülünü buluşturuyoruz. Yeni bir modelimiz bu.
Belediye'nin şirketi, vatandaşımızı tabut binalardan kısa sürede kurtaracak bir metodu oluşturacak. Biliyorsunuz belediyeler şirket kurabiliyor. Belediyelerin şirketleri tamamı % 99.9'u belediyenin hisseder olduğu şirketler oluyor. “
Belediye'miz güçlü bir belediye oluyor. Belediye'mizin gücünü vatandaşımızı tabut binalardan kurtaracak bir modelle buluşturacağız. Yapacağımız sistem bu.
Yakın ilçelerle deprem protokolü yapılacak
Biz İstanbul'un en son kasabasıyız. Dolayısıyla depremde İstanbul'dan bir yardım bize gelemeyebilir. Alt yapılar çöker, binalar çöker, yollarda sorunlar olabilir. Dolayısıyla önümüzdeki dönem Silivri Belediyesi deprem riski olmayan Trakya kasabalarıyla deprem anını birlikte organize edebilecek bir protokole, bir sözleşmeye imza atacak.
Çünkü bize 20 milyonluk İstanbul'dan yardım gelmesi mümkün olmayabilecek. Ama biz kendi yakınımızda Kırklareli gibi, Edirne gibi, Çerkezköy gibi, zemini daha sağlam olan ilçelerimizle gerekli protokolleri yapıp aynı anda depreme ve vatandaşımıza müdahale edecek bir yapıyı da oluşturacağız. Bunu da düşünüyoruz.
Yorum Yazın