Çiğli’de Katılımcı Şehir Planlaması Çalışmaları Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğli’de Katılımcı Şehir Planlaması Çalışmaları Başlıyor
Abone ol
Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan Uluslararası Sanal Akademik iş birliği çerçevesinde düzenlenecek şehir planlama süreçlerinin ele alınacağı ortak proje çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan Uluslararası Sanal Akademik iş birliği çerçevesinde düzenlenecek şehir planlama süreçlerinin ele alınacağı ortak proje çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü lisans programından Doç. Dr. Tolga Levent ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarıkaya Levent ile Kassel Üniversitesi Mimarlık-Şehir Planlama-Peyzaj Planlaması Fakültesinden G.-Prof. Dr.-Ing. Umut Kienast-Duyar’ın geliştirdiği ”Hybrid Teaching in Participatory Urban Planning” (Katılımcı Şehir Planlamada Hibrit Öğretim) Projesi Alman Akademik Değişim Programı (DAAD) tarafından kabul edildi. Disiplinler arası ve çok kültürlü bir ortamda öğrencilerin kent planlamada katılımcı süreçleri öğrenmesi ve yapacakları projeler ile yenilikçi katılımcı süreçlerini deneyimlemesinin amaçlandığı proje kapsamında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde verilen ortak dersin çalışma alanı İzmir’in Çiğli ilçesi olarak belirlendi. Her iki üniversitenin 14 kişilik öğrenci grubu, belirlenen alanın ve çevresinin fiziksel durumunu gözlemlemek ve aktörleri tespit ederek görüşmeler yapmak için 28 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kente geldi. Heyet, Çiğli Belediyesi’nin organizatörlüğünde kentte ortak bir teknik gezi gerçekleştirecek.

Yenilikçi dönüşüm planlanacak

Proje kapsamında Çiğli sınırları içerisinde yer alan Ata Sanayi Sitesinin kentin gelişen bölgesinde yer alması, farklı kentsel kullanımlar ile çevrelenmiş olması, ileriki yıllarda gelişim ve dönüşüm potansiyeli barındırması ve olası bir dönüşüm sürecinde farklı aktörlerin rol alacak olması gibi kriterleri göz önünde bulundurularak dönüşüm senaryolarının hazırlanması, bu senaryolarda rol alacak aktörlerin tespit edilmesi ve planlama sürecinde yenilikçi katılım yöntemleri geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Başkan Gümrükçü: ”Kentimiz için değerli bir proje”

Çiğli’nin şehirdeki birçok ilçeye nazaran geç kentleşen bir bölge olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ”Çiğli, toplu konut alanları, hastaneler, üniversite, sanayi bölgesi, doğal yaşam parkı, mülteci kampı, su arıtma tesisi ve çöp depolama tesisi gibi fonksiyonel çeşitliliği bünyesinde barındıran bir ilçe. Tüm bu çeşitlilik yıllar içerisinde süregelen kentleşme çalışmalarıyla ilgili bazı sıkıntıları ortaya çıkarmış durumda. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilçemizin kentleşme kaynaklı sorunlarına çözüm üretmek adına çalışmaya devam ediyoruz. Kassel ve Mersin Üniversitesi’nin birlikte yürüteceği projeyi kentimiz açısından son derece değerli buluyoruz. Projede çalışmak üzere kentimize gelecek olan heyete her türlü desteği sağlayacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı proje sonucunda elde edilecek bilimsel veriler ışığında hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PUBG MOBILE, Türkiye’nin en büyük topluluk turnuvasına imza atıyorÖnceki Haber

PUBG MOBILE, Türkiye’nin en büyük toplul...

Atıklar sanat eserine dönüştüSonraki Haber

Atıklar sanat eserine dönüştü

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel