Buse Yavuz'dan Değirmenköy'e Yapılacak Kreş Hakkında Açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buse Yavuz'dan Değirmenköy'e Yapılacak Kreş Hakkında Açıklamalar
Abone ol
Silivri Belediyesi, Değirmenköy'de yapılacak olan kreş için hayırsever bir ailenin katkılarıyla önemli bir adım attı. Bağışçı Atagan Yavuz ile imzalanan protokol sonrası, projeyi yakından takip eden ailenin değerli üyesi Mimar Buse Yavuz, merak edilenleri Ay Türk Haber’e anlattı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL

Silivri’nin Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesinde, 226 Ada 12 Parsel numaralı alanda inşa edilecek olan kreş projesinin, bölgedeki nadir eserlerden biri olacağını belirten Mimar Buse Yavuz, Silivri Belediyesi ve ekibine aile olarak minnettar olduklarını dile getirdi. Eğitime katkı sağlayacağı umuduyla üzerinde titizlikle çalışılan bu projenin, Silivri Belediyesi ve ekibi tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine inandıklarını ifade eden Mimar Yavuz, projenin hayata geçeceği günü heyecanla beklediklerini belirtti.

Değirmenköy'e Kreş Fikri Nasıl Doğdu?

Hayırsever ailenin genç ve kıymetli üyesi, iş insanı Mimar Buse Yavuz, Değirmenköy'e kreş fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı:

"Aile büyüklerimizden Sayın Macit Akman ve (babam) Atakan Yavuz, zaman zaman sohbetlerinde bir hayır işi yapma arzularını dile getirirlerdi. Merhum dedemiz Akif Akman adına bir okul yaptırmak istiyorlardı. Bilindiği gibi Sayın Macit Akman ülkenin önde gelen büyük firmalarının birinde Ceo pozisyonunda, Sayın Atakan Yavuz ise inşaat sektöründe faaliyeti olan bir firmanın yönetim kurulu başkanıdır. Aile üyeleri olarak bir çok kez bir araya gelerek büyüklerimizin bu hayırlı düşüncesi hakkında fikir alışverişinde bulunduk. En nihayetinde doğup büyüdüğümüz Silivri'de, Değirmenköy'de bu isteği nasıl gerçekleştirebileceğimizi düşünürken, bir yandan da konuyu Silivri Belediyesi ile görüştük. Netice olarak bölgedeki kreş ihtiyacını fark ettik. Bu şekilde kreş projesine dahil olduk. Sonunda Silivri Belediyesi ile bir protokol imzalayarak bu yolculuğa başladık."

Akman Kreş Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Mimar Buse Yavuz, Akman Kreş projesinin estetik açıdan farklı ve benzerlerinden çok daha güzel olacağını belirtti. Kreş, tek katlı olacak, 3 derslik, bir yemekhane ve geniş bir teras alanına sahip olacak. Bu özellikler sayesinde çocukların eğitim ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanacağını söyleyen Yavuz, çocukların güvenli ve konforlu bir ortamda eğitim almasının sağlanacağını vurguladı. Kreşin, hem eğitim hem de sosyal gelişim açısından önemli bir merkez olacağına dikkat çekti.

Buse Yavuz Kimdir?

Buse Yavuz, 20 Haziran 1996 yılında Silivri’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Silivri’de tamamladı. Yüksek öğrenim hayatında iki üniversite bitiren Yavuz, son olarak Yeditepe Üniversitesi’nden mezun oldu ve mimarlık alanlarında üç diploma sahibi. Eğitime büyük değer veren, genç ve dinamik yapılı, yeşil gözlü Mimar Buse Yavuz, Selanik göçmeni bir ailenin ferdi olarak vatanını, milletini, ailesini ve mimarlık mesleğini çok seviyor.

Editör: Hasan Bircan

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK, emzirme ödeneği ile ailelerin yanındaÖnceki Haber

SGK, emzirme ödeneği ile ailelerin yanın...

Merkez’in rezervler 148 milyar dolar olduSonraki Haber

Merkez’in rezervler 148 milyar dolar old...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel