Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY), Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; ISC Türkiye 2022 Konferansı T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY), Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; ISC Türkiye 2022 Konferansı T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY), Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen, 15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı; 2007 yılından beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinliktir. Her ülke için önemli olan bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarının, toplumun bireyleri tarafından özümsenmesine yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki iş birliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasındadır.
Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın bu yılki ana teması ‘Sanal Evren ve Siber Güvenlik’’ olarak belirlenmiştir. Konferans süresince; paneller, eğitimler ve davetli konuşmacıların görüşlerini belirteceği özel konulara ek olarak, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı özellikle hedeflenen çıktılara ulaşılması beklenmektedir. Uluslararası nitelikte akademik sözlü ve yazılı bildirilerin toplanacağı, IEEE tarafından tanınan bu konferansın bildiriler kitabında yayımlanması için akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek olan bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak değerlendirilecektir. Hakem raporların dikkate alınarak, uygun bulunan bildiriler sözlü veya poster sunumu için seçilerek bildiriler kitabında basılacaktır.
Konferansımız, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklenmiş ve ”Siber Güvenlik Farkındalık Ayı” etkinliklerinin bir parçası olarak kabul görmüştür. Bu sene de aynı desteğin alınması yönünde girişimlerde bulunulacaktır. Bu çerçevede, 19-20 Ekim 2022 tarihlerinde 15incisini düzenleyeceğimiz ISC TURKEY 2022 Konferansı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
Konferans süresince; paneller, sunumlar, eğitimler ve davetli konuşmacıların konuşmalarının yanında, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı beklenmektedir.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın