© Ay Türk Haber 2022

Yazarlık Atölyesi öğrencileri sertifikalarını aldı

Akademi Lise Öğrencileri 19 haftalık eğitimin ardından,12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sertifikalarını aldı.

Akademi Lise Öğrencileri 19 haftalık eğitimin ardından,12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sertifikalarını aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli eğitim kurumlarından Akademi Lise, 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Akademi Lise Yazarlık Atölyesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Öğrencileri bu anlamlı günlerinde aynı zamanda eğitmenliklerini yapan yazar Mehmet Şeker, ressam-şair İlhami Atmaca ve öykü-roman yazarı Güray Süngü yalnız bırakmadı.

150 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI

Selim Sırrı Paşa Salonu’nda gerçekleşen törende İzmit, Körfez, Kartepe, Gebze Akademi Liselerinde açılan Yazarlık Eğitimi atölyelerinde eğitim alan 150 öğrenci sertifikalarını aldı. Törene, yazar Mehmet Şeker, ressam-şair İlhami Atmaca, ve öykü-roman yazarı Güray Süngü’nün yanı sıra Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Cumhur Kadıoğlu, Akademi Lise eğitmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.19 haftalık eğitimin ardından, sertifika almaya hak kazanan öğrenciler bu önemli eğitim için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

SERTİFİKALARI KİTAP FUARI’NDA TAKTİM ETMEK İSTEDİK

Törende bir konuşma yapan Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Cumhur Kadıoğlu, ”Akademi Lise kapsamındaki yazarlık atölyemizin bu yıl altıncısını düzenliyoruz. 19 haftanın ardından gençlerimize sertifikalarını Kitap Fuarı’nda takdim etmek istedik. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ÇABAMIZ YAZMANIN ÖTESİNDE

Yazarlık Atölyesi’nde deneme alanında eğitim veren Mehmet Şeker ”19 haftalık eğitimin ardından bugün buradayız. Bizim çabamız yazmakla ilgili değil. Yazmanın da ötesinde o duyguya kavuşmak, güzel bir arkadaşlık ortamı kurmaktı” dedi.

GÖRMEYİ ÖĞRENDİĞİMİZ ZAMAN HİKÂYELERİ GÖREBİLİRİZ

Hikâye alanında eğitim veren Güray Süngü ise, ”Benim atölyem kurmaca atölyesi. Sanat bir biçim, bir form meselesidir. Mesele bakmak ve görmekle alakalıdır. Görmeyi öğrendiğimiz zaman, hikâyeleri görmeye başlarız. Anlamaya yol açar ve yeni metinler yazamaya başlarsınız. Biz bu gençlerin kendilerini geliştirmesini istiyoruz, bakmayı ve görmeyi bilsinler istiyoruz” dedi.

KUR’AN’IN İLK CÜMLESİ OKU’NUN ANLAMINI YILLAR SONRA KEŞFETTİK

Karikatür ve şiir alanında eğitim veren İlhami Atmaca sertifika töreninde insanların ilk dönemde yazmayı bilmediği için çizerek anlattığını söyledi. Atmaca, ”Allah gönlümüze sanat, edebiyat aşkını düşürdü. Kadim kelam yani Kur’an ile sırrı çözdük, gönülden gönüle akışı keşfettik. Burada eğitim alan öğrencilerin çoğunluğu kız öğrenci ve bu beni çok mutlu ediyor. Kadınlar insandır, biz insanoğlu diyerek betimliyorum. Buradan anne ve babalara evlatlarınızı yüreklendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Kur’an’ın ilk cümlesi olan oku’nun anlamını biz yıllar sonra anladık” diyerek düşüncelerini belirtti.

ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Yazarlık Atölyesi Öğrencilerinden Feyza Bezgin ise arkadaşları adına yaptığı konuşmada, ”Ben bu atölyeye katıldığım için çok mutluyum. Kalemi elime almak bana çok şey kattı. İyi ki bu atölyeye gelmişim. Burada bize emek verenlere ve bu fırsatı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin” dedi. Yazarlık Atölyesine katılan Perihan Öner de ”Yazmak yara, okumak merhem. Gece yalnızlığımıza çekilen köşeyse şiir içeride aydınlıktır diyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. İyi ki gelmişim, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER