© Ay Türk Haber 2022

Yağlık ayçiçeği tohumu ithalatındaki kontenjanın dağıtım yöntemi belirlendi

Ticaret Bakanlığı'nca "Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ANKARA (İGFA) - 5 Ağustos 2024 tarihli ve 8788 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği tohumu yağı ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarını belirleyen tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan tebliğe göre, söz konusu ürünlerdeki tarife kontenjanı, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından 30 Kasım'a kadar yerli yağlık ayçiçeği tohumu alımı yapanlar öncelikli olmak üzere ham veya rafine ayçiçeği yağı üreten sanayici firmalara dağıtılması planlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla açılan tarife kontenjanı, 1 milyon ton yağlık ayçiçeği tohumu esas alınarak yağlık ayçiçeği tohumu veya yüzde 40 randıman ile bunun karşılığı ham ayçiçeği tohumu yağı olarak dağıtılacak.

Kontenjan miktarı, tamamının yağlık ayçiçeği tohumu olarak dağıtılması durumunda 1 milyon tonu, ham ayçiçeği tohumu yağı olarak dağıtılması durumunda ise 400 bin tonu geçemeyecek.

2 aralık itibariyle başlayacak konuya ilişkin başvurular 13 Aralık'a kadar e-Devlet üzerinden veya Ticaret Bakanlığının internet sitesinden yapılabilecek.

Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER