© Ay Türk Haber 2022

Silivri'de Yerli Üretim Projeleri Sahada İncelendi

İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Silivri'de Yerli Üretimi Destekleyen Projeleri İnceledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi'nin alt projesi olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen projeler, Silivri’de incelendi.



İstanbul İçin Yerli ve Milli Fide Projesi kapsamında Seymen Mahallesi'nde dikimi yapılan kavun ve domates fidelerinin ürün çıkışlarını, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yerinde gözlemledi.



Proje kapsamında yetiştirilen sebzelerin kalitesi ve verimi yerinde incelendi. Üreticilerle yapılan sohbetlerde, onların deneyimleri dinlendi ve projelerden elde ettikleri verimlilikten duydukları memnuniyet dile getirildi.



Ziyaretlerin ardından Seymen Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya gelinerek, üreticilerin sorunları ve önerileri dinlendi ve çözüm yolları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER