© Ay Türk Haber 2022

Silivri'de Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi’nde Ari İşletme Çalışmaları Başladı

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gümüşyaka Mahallesinde faaliyet gösteren Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi'nde Ari İşletme çalışmalarına başladı. İşletmedeki hayvanlar, gerekli test ve analizler sonucunda hastalıktan ari olup olmadıklarına dair kontrol edilecek.

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçenin Gümüşyaka Mahallesinde bulunan Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi’nde Ari İşletme çalışmalarını başlattı. Müdürlük bünyesinde görevli veteriner hekimler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında işletmedeki hayvanlar, Şap, Tüberküloz ve Bruselloz hastalıklarına karşı kapsamlı test ve analizlerden geçiriliyor.

Ari İşletme statüsü, bir hayvancılık işletmesinde tüm hayvanların bu hastalıklardan arınmış olduğunun laboratuvar sonuçları ile tescillenmesi anlamına geliyor. İşletmelerin bu statüye kavuşabilmesi için hayvanların kayıt altında tutulması, karantina ünitelerinin bulunması ve asgari hijyen koşullarının sağlanması gerekiyor.

Yetkililer, test ve analizlerin tamamlanmasının ardından Şirin Çorap Hayvancılık İşletmesi'nin Ari İşletme statüsünü kazanıp kazanamayacağını duyuracak. Bu süreç, hayvancılık sektöründe sağlık standartlarının yükseltilmesi açısından büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER