© Ay Türk Haber 2022

Silivri CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür: "Silivri'yi Birlikte Yöneteceğiz"

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, düzenlenen basın toplantısında 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçilen Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun 6 aylık görev sürecini değerlendirdi. Kömür, şeffaf yönetim anlayışının devam ettirileceğini ve halkın yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Belediye çalışanlarına yapılan eleştirileri ciddiye aldıklarını söyleyen Kömür, görevi aksatanlarla yolların ayrılabileceğini söyledi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı İbrahim Kömür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimleri sonucunda Silivri seçmenlerinden %54 oy alarak seçilen Sayın Bora BALCIOĞLU, 5 Nisan 2023 tarihinde meclis üyelerimizle birlikte mazbatasını alarak göreve başlamış ve Mazbatasını alan Sayın Belediye Başkanımız Bora BALCIOĞLU ile aynı gün bu salonda hep beraber buradaydık. Buda Basın emekçileri ve Yerel basına ne kadar önem verdiğimizin bir ifadesi olsa gerek.

      Hepiniz burdasınız, 31 Mart 2024 yerel seçim çalışmalarında, Basın mensuplarımız demokratik haklarını kullanarak bir adaya taraf oldunuz. Adaylardan birini desteklediniz. Bu güne kadar karşımızdaki adayı desteklediniz diye herhangi bir ayrım yapmadık, yapmayız. Bütün yerel basındaki arkadaşlarımıza eşit mesafede durduk, durmaya devam edeceğiz. Sizler gibi bizlerde, yani ben, Yönetimim, Belediye Başkanım Sayın Bora BALCIOĞLU ve Meclis üyelerimizle halkın içindeyiz. Düğündeyiz, cenazedeyiz, mahalledeyiz, kahvedeyiz, gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın velhasıl vatandaşımızın yanında, iç içeyiz.

       Belediyeyi devir alalı 6 ay oldu, bu süre zarfında 1 tane parsel bazında plan tadilatı, 1 tane oda bazında Plan tadilatı, özelde hiç kimseye yapılmış bir imar durumu yok yüz kızartıcı herhangi bir iddianın içinde olmadık bundan sonrada olmayacağız. Şeffaf bir yönetim ve şeffaf bir Belediye Başkanımız var. Olmaya da devam edecektir.

       Ancak; Belediye çalışanları ve özellikle Park Bahçeler ve çevre temizliği hususunda çöplerin zamanında alınmadığı gibi konularda, siyasi hesap içerisinde olan bazı belediye çalışanlarına dahi, olabildiğince müsamaha gösterip, anlayışlı olmaya çalıştık. Hiç kimseyi ekmeğinden etmedik. Fakat o arkadaşlar da evine götürdükleri ve çoluk çocuğuna yedirdikleri ekmeğe haram katmamalı çalışıp helal lokma götürmelerini tavsiye ederim. Herşeye rağmen bu arkadaşları uyarma yoluna gittik. Maaşlarını hak etmelerini istedik, işlerine bakmalarını bir zati Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu yüzlerine ifade etti.             

    Değerli Basın mensupları, sizlerde takdir edersizin ki Belediye bizim babamızın şirketi değil halkın vergileriyle halka hizmet eden bir kamu kurumu, hepimizin ortak malı ortak değeridir. Kamu hizmetlerinin yerine getirmemekte ısrar eden ve kamu malına zarar veren her kim olursa olsun bize gelen şikâyetleri Belediye Başkanımız, gerekli tedbirleri alması hususunu görüştüm, görüşüyorum üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek durumundayız. Çünkü; Belediye Başkanımızın yasal, bizlerinde siyasi sorumluluklarımız var. Vatandaşa karşı olan sorumluluklarımız var son aldığım bilgilere göre, Belediye hizmetlerini aksatmakta ısrar eden bazı personelin, belediye ile yollarının ayrılmaya başladığını bildiğinizi düşünüyorum. Birileri bu yol ayrılığını siyasi tutum olarak değerlendirirlerse, doğru yapmazlar, yanlış içinde olurlar ve bizde bu yol ayrılıklarını gerekçeleri ile kişinin kişilik haklarını koruyarak kamuoyuna bilgi vermekten çekinmeyiz.

 Seçildiği gün, Parti rozetini çıkartarak, oy veren vermeyen herkesin Belediye Başkanı olacağını ifade eden Sayın Bora BALCIOĞLU’nun Silivri’ye hizmetten başka hiç kimseye bir diyet borcu yoktur. Sadece halka hizmet ve partisini başarılı kılacak bir Belediye Başkanımız var, Belediye Başkanımız sayın Bora BALCIOĞLU’nun başarılı olabilmesi için CHP Silivri İlçe Örgütü ve seçilmiş kurulları olarak yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Evet, bazı eleştiriler alıyoruz, bu normaldir. Ancak anormal olan 3 yılda bitebilecek işleri 6 ayda bitirilebilmesi talebidir. Dört dörtlük işte yapsanız muhalefetin görevi onu eleştirmektir ve siyasallaştırmaktır. Fakat Silivri yapısı gereği ona müsait değildir. Şimdi derseniz ki; çocuklara kahvaltı veriyorsunuz ama anneler kuyruğa giriyor, kahvaltı alabilmek için yani el insaf insanlar bu ülkede soğan patates kuyruğuna soktunuz. Bir diğer siyasi parti temsilcisi araç hibesi ile ilgili Bulgaristan yollarında eskimiştir demeside tuhaf. Resmi bir aracın yurt dışı çıkışı için meclis kararı gerekir, yok. İftira ve yalan üzerine yalan olmaz.

 Sevgili Arkadaşlar Türkiye siyasetine girmek istemiyorum ama, Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye ciddi bir ekonomik sancı içerisinde Belediye Başkanımız Sayın Bora BALCIOĞLU da ülkenin içinde bulunduğu bu sancıdan, Silivri’li hemşerilerimizi; gençlerimizi kadınlarımızı, çocuklarımızı etkilemesin diye bir dizi çalışmalar ve projeler üretiyor. Bunlardan bir kısmını söylemek gerekirse, İhtiyaçlı ailelere aylık gıda yardımı, öğrencilerimize burs, orta öğrenim öğrencilerimize kırtasiye-çanta ve kahvaltı desteği olmak üzere birçok projeler hayata geçirildi, geçirilmeye de devam ediyor. İhtiyaç olan mahallelerimizde çocuk parkları ve spor üniteleri,yakında emekli ve taziye evleri hayata geçecek. Çok kısa bir zaman sonra İ.B.B Destekli kent lokantası gelecek. 6 ay oldu, Silivri kamuoyu meraklanmasın 4.5 yılımız var. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun destekleri ile Kentsel Dönüşüm Projeleri, kente rant sağlayacak projeler hayata geçirilecek ve Silivrinin hak ettiği tarihi doku ile deniz, orman ve tarımı ile ön plana çıkarılacak ve, hak ettiği değeri, metropol bir kent olması yolunda çok ciddi proje hazırlıklarımız devam ediyor.

Silivri’nin yaşanabilir huzurlu bir kent olması yönünde hep birlikte fikir üretip Silivri’yi Silivrililerle birlikte yaşayacağız.

Bu arada şunu da ifade etmek istiyorum ki, bazı odaklar Bize gölge etmesinler ihsan istemez. Daha yolun başındayız. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU’na halkın teveccühü ile 3. kez seçilen Başkanımıza yargı yolu ile bir engel teşkil edilmeye çalışılıyor, Herkes bilsinki Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesine gem vurdurmayız ve CHP bunun için var. Örgütümüzle, milletin seçtiğine müdahale ettirmeyeceğimizi bütün kamuoyu bilsin. Olanlar, kamuoyu gözü önünde oluyor ve sizlerin seçtiği hiçbir başkanımızı kimseye yedirmeyiz. Verdiğiniz her oya CHP Silivri İlçe Başkanı olarak, seçilmişlerimizle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz.

       Sonuç olarak, yerel seçim kazanmış ve bütün anketlere göre iktidara koşan bir partinin İlçe Başkanı olarak Silivri’de huzur ve sükûnet, halkımızın mutlu bir yaşam sürdürmelerinin, sorumluluk bilinci ile hareket ediyor, bütün siyasi partileri seçim öncesi seçim sonrası ziyaretlere devam ediyoruz. Aynı sorumluluk bilinci ile Belediye Başkanımız Sayın Bora BALCIOĞLU’da ziyaretler yaptı yapmaya devam etti.

        Silivri’ye hizmet yolunda bütün katmanlarla birlikte, sloganımız olan ‘’SİLİVRİYİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’’ anlayışı ile etik değerlere, siyasi ahlak ve edep çerçevesinde sorumluluğumuzu da bilerek hareket edeceğiz.

       Bütün örgütüm ve partililerimden iktidara yürüyen partilerine Belediye Başkan ve ekibine ve seçilmiş kurullarına sahip çıkmalarını istiyor ve her bir partili veya seçmenimizin partisini iktidara taşıma yolunda elini değil, gövdesini taşın altına koymasını istiyorum.

      2. yüzyılda CHP İktidarı ile ülkenin düze çıkacağına sonsuz inanıyor her birinizi ayrı ayrı selamlıyor, saygılar sunuyorum.

                                                                                   İbrahim KÖMÜR

                                                                                 CHP Silivri İlçe Başkanı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER