© Ay Türk Haber 2022

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'ndan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir beyanat yayımlayarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin, milletimizin onurlu tarihinin en değerli simgeleri olduğunu vurguladı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Sakarya Meydan Muharebesi’nde gösterdiği büyük kahramanlık sonucu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesiyle birlikte 'Gazi' unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nde, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak büyük fedakarlıklar gösteren tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Onlar, milletimizin tarih boyunca her türlü zorluk karşısında nasıl dimdik ayakta kaldığını ve vatan sevgisinin ne denli güçlü olduğunu en çarpıcı şekilde kanıtlamış kahramanlarımızdır. Aynı zamanda bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi de rahmetle ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin onurlu tarihinin en değerli simgeleridir. Onların hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizler için en büyük sorumluluktur.

Milletimizin her zaman minnetle anacağı gazilerimize ve şehit ailelerimize, onlara layık bir hayat sunmak için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

Ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümünde, bütün kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bora Balcıoğlu
Silivri Belediye Başkanı

Gaziler Günü, Türkiye'de her yıl 19 Eylül tarihinde gazilere duyulan minnetin göstergesi olarak kutlanmakta olup, bu anlamlı gün vesilesiyle ülkenin dört bir yanında anma törenleri düzenlenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER