Merck’ten Sürdürülebilirlik Yolunda Yeni Çevreci Tasarım
GÜNDEMDünyanın öncü bilim ve teknoloji şirketi Merck, topluma olumlu katkıda bulunma ve sürdürülebilir bir dünyaya destek olma yolunda bir adım daha attı.
Dünyanın öncü bilim ve teknoloji şirketi Merck, topluma olumlu katkıda bulunma ve sürdürülebilir bir dünyaya destek olma yolunda bir adım daha attı.
Şirket, faaliyet gösterdiği tedavi alanlarının birinde, kullanım sayısı fazla olan ürününün ambalajını 40 küçülttü ve 100 geri dönüştürülebilir şekilde yeniden tasarladı.
”Sürekli iyileştirme” taahhüdünü pekiştiriyor
Daha kolay taşınabilme ve daha az yer kaplama gibi birçok avantaja sahip olan yeni kutu tasarımı sayesinde Merck, hastaların, doktorların ve hemşirelerin konforunu göz önünde bulunduran ”sürekli iyiye gitme” taahhüdünü pekiştiriyor.
40 küçülme sağlayan yeni ambalaj, hem depolamada, hem kliniklerde, hem de evlerde daha az soğuk saklama alanı ihtiyacı yaratıyor. Böylece hastalar ve tedarik zinciri için taşıma kolaylığı yaratmayı hedefliyor.
Boyutları küçültülen yeni ambalajlama, ürünlerin kanıtlanmış etkinliğinde herhangi bir değişikliğe sebep olmadan, daha sürdürülebilir bir dağıtımı mümkün kılıyor.
31 futbol sahasını kaplayacak hacimdeki plastik atığı azaltacak
Yeni kutu tasarımıyla her yıl 180 ton plastik atığı azaltmayı hedefleyen Merck, depolarda 40-55 arası yer tasarrufu sağlayacak. Merck, soğuk zincir ile taşınan ve depolanan ürünün, daha kısıtlı bir alanda daha çok depolanmasına imkan sağlayacak olan yeni ambalajı sayesinde, yıllık karbon ayak izi oranını 33 azaltmayı taahhüt ediyor.
Üç ana hedefe odaklanıyor
Bilimsel ilerleme ve sorumlu girişimcilik, 66 ülkede 58 bin çalışanıyla Merck’in kurum kültüründe önemli bir rol oynuyor. Bu kültür, herkes için sürdürülebilir bir gelecek yaratılmasında Merck’e yol gösteriyor.
Merck’in, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları; insan gelişimine adanmışlık, sürdürülebilir değer zincirleri yaratma ve ekolojik ayak izini azaltma olmak üzere üç ana başlıkta toplanıyor. Bu kapsamda Merck, 2030 yılına kadar, doğrudan sera gazından ve enerji alımlarından kaynaklanan emisyonlarını 50 oranında azaltmayı ve satın aldığı elektriğin 80’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefliyor. Tedarik zincirinin yarattığı dolaylı sera gazı emisyonlarını 1.500 metrik kiloton CO2 kadar azaltmayı planlıyor.
2040 yılına kadar ise, tedarik zincirinin tüm basamaklarında, iklim etkilerini nötrleyerek kaynak kullanımını azaltmayı amaçlıyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir