© Ay Türk Haber 2022

Kadınlar kırsal kalkınmanın anahtarı

Muş’ta Bölgesel Kalkınma Paneli’ne katılan TÜGİAD ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, kırsal kalkınmada anahtar niteliğindeki kadınlar ve gençlerin rolünün artması için bölgeye destek sağlamak istediklerini söyledi.

Muş’ta Bölgesel Kalkınma Paneli’ne katılan TÜGİAD ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, kırsal kalkınmada anahtar niteliğindeki kadınlar ve gençlerin rolünün artması için bölgeye destek sağlamak istediklerini söyledi.

BURSA (İGFA) - Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde ve Doğu Anadolu Kalkınma ajansı (DAKA) iş birliğinde Bölgesel Kalkınma Paneli gerçekleştirildi. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç’un da katıldığı panelde konuşan Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, kırsal kalkınmada gençler ve kadınların rolünün artması için bölgeye önemli destekler sağlamak istediklerini dile getirdi.

‘BÖLGENİN ENERJİ YATIRIMI POTANSİYELİ YÜKSEK’

Yoğun ilgi gösterilen panelde kırsal kalkınmanın önemi ile ilgili görüşlerini paylaşan TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yenilenebilir kaynaklar başta olmak üzere enerji yatırımları açısından potansiyelinin çok yüksek olduğuna da dikkati çekti. TÜGİAD ve DOSABSİAD’da yatırım konusunda enerji, öncelikli başlıkları olduğunu belirten Çevikel, "Üyelerimiz ile her iki bölgenin potansiyelinin değerlendirilip ülkemizin dışa bağımlılığını azaltılması konusunda projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

‘START-UP’LAR VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN DESTEK SAĞLAMAK İSTİYORUZ’

Geriye dönüşlerin sağlanması ve yatırımların artması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yönelik kalkınma odaklı kaynak aktarımının artması gerektiğini de vurgulayan Nilüfer Çevikel, “Muş’taki temaslarım sırasında çalışmalarımızı yakından takip ettiklerini gözlemlediğim üniversite öğrencileri, bölgede sosyal faaliyetlerin kısıtlı olmasından yana dertli olduklarını dile getirdi. Bilhassa Start-Up’lara dâhil olma ve dijital dönüşüm çalışmalarına katılma noktasında TÜGİAD’dan destek talebinde bulundular. Biz de bölgenin gençlerine ve kadınlarına bu alanlarda destek sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER