Kadın Sanatçılar, Sanatı İş Dünyası İle Buluşturdu
GÜNDEMKoordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) yürüttüğü TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu projelerinden Sanatta Girişimcilik Projesi kapsamında, Azra Galvaniz firması sponsorluğunda ”Kadın Sanatçılar ile Mural Çalışması” gerçekleştirildi.
Koordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) yürüttüğü TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu projelerinden Sanatta Girişimcilik Projesi kapsamında, Azra Galvaniz firması sponsorluğunda ”Kadın Sanatçılar ile Mural Çalışması” gerçekleştirildi.
Mural Sanatçısı Gülderen Depas koordinatörlüğünde 10 kadın sanatçı ile TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Işıl Nişli koordinatörlüğünde devam eden Sanatta Girişimcilik Projesi Mural Çalışmasının açılışı, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeleri, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Doğal Üyesi Dr. Pınar Nacak, çalışmaya destek veren sanatçılar ve çalışmanın uygulandığı tesisin sahibi Recep Özekinci’nin katılımıyla düzenlendi.
Açılışta konuşan proje koordinatörü ve İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Işıl Nişli, sanatı iş dünyası ile buluşturmanın önemine değinerek bu tür çalışmaların çoğalmasının sanat ve iş dünyası adına son derece faydalı olduğunun altını çizdi. Nişli, kadın sanatçıları ortak platformda buluşturmak ve projeler üretmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Nişli, ”Sanatta Girişimcilik Projesi ile tüm sanat dallarında faaliyet gösteren, İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçıları bir araya toplayarak, eserlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasını, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi uygulamalarla sanatta girişimcilik modeli yaratan bir platform oluşturulmasını, ulusal ve uluslararası çalışmalara katılmasını hedefliyoruz. Çalışmada, Diego Rivera’nın 1932’de Ford fabrikalarına yaptığı duvar resimlerinden esinlenerek, endüstriyel işçi sınıfını gri, soluk bir kitle göstermek yerine rengârenk, toplumsal bir güç olarak betimlenmesi sağlandı. Çalışma Recep Özekinci’nin ”Tümden Gelim Tüme Varım” felsefesi ışığında uygulandı. Ayrıca, Azra Galvaniz’in temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya görüşüyle uyuşan insan-doğa ve sanayi birlikteliğini öne çıkaran tasvirler kullanıldı. Enerji kaynaklarının giderek azaldığı günümüzde, karbon emisyonunu atmosferde yaymayan yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi ile doğadan aldıklarımızı insana ve doğaya geri vermeye başlandığı ve yaşamın yeniden ekolojik dengesine kavuşması sergilendi” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir