© Ay Türk Haber 2022

Haymana’nın Potansiyeli Çalıştay’da Değerlendirildi

Haymana Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığından düzenlenen “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı” sona erdi.

Haymana’nın sahip olduğu potansiyel ve değerler ile bunların geleceğe aktarılmasına yönelik yapılması gereken çalışmaları değerlendirildiği “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı” iki gün sürdü. Çalıştay’a Polatlı Kaymakamı ve Haymana Kaymakam Vekili Murat Bulacak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Keskinler, Kulu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Güngör, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, daire başkanları, muhtarlar ve Haymanalılar katıldı.

Turgut “Çalıştay Bundan Sonrası İçin Bir Yol Haritası Çizecek”

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, İlçedeki tarihi eserlerin restorasyonu, Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklar olan Haymana’nın bu savaştaki öneminin anlatılması, Haymana termal suyunun tescili gibi gerçekleştirdikleri birçok çalışma hakkında bilgi vererek “Haymana’nın 4T olarak adlandırdığımız Tarih, Termal, Turizm ve Tarım başlığındaki potansiyellerini ve değerlerini, İlçemizin tanınmasında, geleceğe aktarılmasında ve kalkınmasında kullanılması için çeşitli faaliyetler ve girişimlerde bulunuyoruz. Çok köklü tarihsel bağlara sahip olduğumuz Kulu ile ‘Kardeş Kent Protokolü” imzaladık. Benzer bağlara sahip olduğumuz Polatlı ve Gölbaşı ile de bu protokolü imzalamak istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da ‘Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Çalıştayı’nın konuşmamda değindiğim birçok konuya dair farklı bakış açıları ve fikirler sunacağına, bizim için önemli bir yol haritası çizeceğine inanıyoruz.” dedi.

Yıldızkaya “Haymana Polatlı Öz Kardeştir.”

Çalıştay’da bir konuşma yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı ve Haymana’nın çok güçlü bağları olan etle tırnak misali iki şehir olduğunu belirterek “Haymana tarihsel olarak çok daha eski bir şehir, Polatlı da Haymanalılarla büyümüş gelişmiş bir şehir. Haymana Belediye Başkanımız konuşmasında kardeş kent protokolünden bahsetti. Bu protokolü seve seve ve acilen yapmayı öneriyorum kendilerine. Zaten biz Haymana ile kardeş değil öz kardeşiz.” dedi.

Tekin “Yerel Kalkınma Modelinin İlk Adımını Haymana’da Atıyoruz”

Çalıştay’ın paydaşlarından Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin ise ileride belki tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir yerel kalkınma modelinin ilk adımını Haymana’da attıklarını belirtip “Bu anlamda bu Çalıştay’ın Ülkemize, Haymanamıza faydalı olmasını temenni ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesi içinde yaşadığı şehre, topluma kullanılabilir, yararlanılabilir, bilgi vermek için var olduğunu deklare ediyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından, Haymana Kaymakam Vekili Murat Bulacak, Rektör Yusuf Tekin, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Keskinler, Kulu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Güngör ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e Haymana’nın yeni marka değeri Zarif Akyıldızı Çiçeği’nin yer aldığı plaketleri takdim etti.

İki Gün Boyunca Her Yönüyle Haymana Konuşuldu

Haymana’nın her yönüyle konuşulduğu ve iki gün süren Çalıştay’da akademisyenler ve alanında uzman isimler, “Din ve Tasavvuf”, “Tarih Sanat”, “Dil, Kültür ve Edebiyat”, “Turizm ve Gastronomi”, “Markalaşma” ve “Tarım ve Hayvancılık” konularında sunum ve müzakereler gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER