© Ay Türk Haber 2022

Gönül Öğretmene Veda

Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde uzun yıllar görev yapan Türkçe öğretmeni Gönül Gülmez için, İzmir’de bulunan bir okula tayininin çıkması üzerine veliler ve öğrencileri tarafından bir veda programı düzenlendi.

Gönül Gülmez öğretmen, 2012 yılında göreve başladığı Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde Fevzipaşa İlköğretim Okulu ve Atatürk Ortaokulu’nda çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Aradan geçen zaman içerisinde hem öğrenciler ve velileri hem de mahalle halkının sevgisini kazanan Gönül öğretmen, İzmir’in Kınık İlçesi’ndeki Şehit Cafer Atilla Ortaokulu’na tayininin çıkması üzerine düzenlenen bir veda programıyla onurlandırıldı.

Gönül Gülmez öğretmen için düzenlenen veda programı, Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Pırıl Cafe’de yapıldı. Programa, geçmiş dönem okul müdürü Şerafettin Demirkaya, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol, Gönül Gülmez öğretmenin geçmiş dönem öğrencileri ve veliler ile kendisini seven çok sayıda mahalle halkı katılım sağladı.

“Öğretmenliği burada öğrendim”

Gönül Gülmez, yaptığı veda konuşmasında; “Değirmenköy’de uzun yıllar kaldım, güzel öğrenciler güzel dostluklar biriktirdim, hepiniz kapınızı açtınız teşekkür ederim. Hiç kırılmadım, darılmadım. İnşallah ben de kalbinizi kırmamışımdır, hatam olduysa kusuruma bakmayın. Öğretmenliği burada öğrendim, komşuluğu burada öğrendim. Hatice teyze zaten annem gibi oldu. Çok çocuk büyüttüm, kocaman oldular, hepsi büyüdüler. Ama ayrılıklar da sevdaya dairdir. O yüzden güzel ayrılmak çok güzel.

Herkesin yolu açık olsun, hayırlı olsun. Çok teşekkür ederim, çok sağ olun. Bu kadar temiz kalpli insanın olduğu, kötülüklerin olmadığı, insanın birbirine güvenebildiği, sahip çıkabildiği… Hala çok güzel insanlar var, sizlerle yolum kesiştiği için güzel günlerimiz, sohbetlerimiz olduğu için, paylaşımlarınız olduğu için, bana hep kendimi değerli hissettirdiğiniz için. Yani ben buradan gittiğimde bu kadar değerli hisseder miyim kendimi bilmiyorum. Bir daha Gönül öğretmen olabilir miyim bilmiyorum. Hepinizin yolu güzelliklere çıksın diyorum. Çok sağolun, çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Demirkaya; “Gönül Hanım'la çalışmak benim için çok zevkli”

Geçmiş dönem okul müdürü Şerafettin Demirkaya ise konuşmasında; "Ben 30 küsür yıllık öğretmenim, çok sayıda öğretmenle çalıştım. Bazılarının adını bile hatırlamıyorum. Ama bazıları var ki, bizde iz bıraktı, yüreğimizde yerleşti. Gönül onlardan birisi. Gönül'ü çok seviyoruz. Nasıl seviyoruz? Etrafına devamlı pozitif enerji yayan, insanları motive eden, öğrencileri ile veliler ile çok iyi geçinen birisiydi. Şu anda kendini motive etmeye ihtiyacı var, ama onu da yapar.

Biz öğretmenleri burada uğurlamıyoruz Gönül Hanım, belki ilk defa velilerle böyle bir ortamda bir öğretmen uğurlama programı düzenliyoruz. Gönül Hanım'la çalışmak benim için çok zevkli. İnanın; öğretmenlerine, öğrencilerine belki çok şey kattı. Ama bana da bir şeyler kattığını düşünüyorum.

Ben de sizler adına da, kendi adıma da bundan sonraki hayatında mutlu olmasını istiyorum, başarılar diliyorum. Yeni yerinde, yeni görevinde de güzel insanlarla çok iyi şeyler yaşamasını, paylaşmasını diliyorum. Uğurlar olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.

Gönül Öğretmene Hediyeler ve Plaket

Programın sonunda, Gönül Gülmez öğretmene veliler ve öğrenciler tarafından çeşitli hediyeler verilirken, geçmiş dönem okul müdürü ve emekli öğretmen Şerafettin Demirkaya ile İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol, öğrenciler ve veliler adına plaket takdim etti.

Gönül Gülmez Kimdir?

Gönül Gülmez, Serbest Muhasebeci Yahya Gülmez ve Ev Hanımı Müzeyyen Gülmez’in çocuğu olarak 27 Mayıs 1983 tarihinde Çanakkale Ayvacık'ta doğdu. Niyazi Gülmez adında bir erkek kardeşi bulunmaktadır. İlkokulu Ayvacık'ta Çankaya İlkokulu'nda, ortaokulu ise Ümmühan Hatun Ortaokulu'nda tamamladı. Lise öğrenimini Balıkesir Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yatılı olarak gerçekleştirdi.

2005 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olarak üniversite öğrenimini tamamladı. Mezuniyetinin ardından 1,5 yıl boyunca Ayvacık'ta ücretli öğretmen olarak görev yaptı. 2007 yılının Şubat ayında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kadrolu öğretmen olarak göreve başladı. Evlendikten sonra eş durumu nedeniyle Zonguldak'a taşındı. Burada 1 yıl Ereğli'de, 3 yıl ise Zonguldak merkezde olmak üzere toplamda 4 yıl öğretmenlik yaptı.

Gönül Gülmez, 7 Nisan 2009 tarihinde Zonguldak'ta Egemen adını verdikleri bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

2012 yılının Ağustos ayında Silivri Değirmenköy'e taşındı ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda 1 yıl görev yaptı. 2013 yılında Atatürk Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı ve bu görevini bugüne kadar sürdürdü.

26 Ağustos 2019 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nin "Öğrenci Koçluğu Eğitimi" sertifika programını tamamlayarak sertifika aldı.

Editör: Hasan Bircan / Ay Türk Haber Ajansı


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER