© Ay Türk Haber 2022

Festival Sona Ermeden AKM’de Bu Etkinlikleri Kaçırmayın

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında kaçırılmaması gereken çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan AKM, İstanbulluları alanının önde gelen sanatçılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında kaçırılmaması gereken çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan AKM, İstanbulluları alanının önde gelen sanatçılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin başlıca kültür-sanat duraklarından AKM, dopdolu festival içeriğiyle İstanbulluları ağırlamaya devam ediyor. Çalışmalarıyla yurt içinde ve yurt dışında ses getiren birbirinden önemli sanatçıların sergilerinden tiyatro temsillerine, konserlerden çocuk atölyelerine ve söyleşilere kaçırılmaması gereken çok sayıda etkinlik, 12 Haziran’a kadar AKM’de sanatseverleri bekliyor.

Haluk Bilginer, Shakespeare’in Ölümsüz Oyunuyla Sahnede

Türk tiyatro ve sinemasının yaşayan efsanesi Haluk Bilginer, Shakespeare’in ölümsüz eseri Kral Lear’la AKM’de sevenleriyle buluşacak. Oyun Atölyesi’nin sahneye taşıdığı, iktidarın vahşiliğini ve iktidarın kendisiyken mağduruna dönüşen insanı konu edinen Kral Lear, 11 Haziran’da AKM Tiyatro Salonunda izlenebilecek.

İstanbul’un Fethini Yeniden Yaşatan Sergi

Hisart Canlı Tarih Müzesi tarafından İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Fetih İstanbul, İstanbul’un fetih öncesi, fetih dönemi ve sonrasına dair önemli bilgiler sunuyor. Kentin tarihinde bir milat olan bu önemli günü dioramalar, canlandırma maketler, Osmanlı ve Bizanslılara ait eşyalar ve eserlerle yeniden yaşatan Fetih İstanbul, 12 Haziran’a kadar Türk Telekom Opera Alt Salonu Fuayede gezilebilecek.

Ufuk Açan Keyifli Söyleşiler

AKM, alanında duayen isimlerle gerçekleştirilen ufuk açıcı söyleşilerle festival kapsamında samimi ve keyifli bir sanat deneyimi sunuyor.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz moderatörlüğünde her gün saat 17.00’de AKM Kütüphane’de gerçekleştirilen Kütüphane Sohbetleri, Beyoğlu’nun tarihi ve sosyokültürel motiflerini değerli konuklarla ele alıyor. Kütüphane Sohbetleri, önümüzdeki günlerde, alanlarına yaptıkları büyük katkılarla tanınan Hülya Tezcan, Handan İnci ve Günseli Kato’yu ağırlayacak.

Festival boyunca AKM Çok Amaçlı Salonda Levent Erden moderatörlüğünde gerçekleştirilen Beyoğlu Kafası, 12 Haziran’da Prof. Dr. Namık Sinan Turan’ı ağırlayarak İstanbul’un tarihi dokusu ve kültürel kodlarına dair hikâyeleri tartışacak.

AKM Sinema Salonunda her gün 18.30’da düzenlenen Yeni Kuşak Sinemacılar Buluşması; izleyicileri Mavzer, Borç, Koridor, Karınca ve Sen Ben Lenin’in yönetmenleriyle bir araya getirerek söz konusu filmlere çok katmanlı bir bakış sunacak.



Türkiye’nin En Seçkin Orkestralarından Unutulmaz Konserler

AKM, ülkemizin en seçkin topluluk ve orkestralarını Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında İstanbullularla buluşturmayı sürdürüyor.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, ”Dört Tanbur” başlıklı konserinde Osmanlı ve Türk müziğinin en eski çalgılarından tanburla unutulmaz bir akşama imza atacak. 9 Haziran’da AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek konser, dört tanburun sesi eşliğinde tarihî bir seyir sunacak.


Şef Naci Özgüç yönetiminde sahne alan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 11 Haziran akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu’da İlyas Mirzayev’in ”Gül Baba Senfonik Şiir”inin İstanbul prömiyerini gerçekleştirecek. Gökhan Aybulus, Otilia İpek ve Caner Akın’ın solist olarak sahne aldığı konserde, Mozart, Verdi, Delibes, Donizetti ve Cliea’dan da eserler seslendirilecek.


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 12 Haziran akşamı Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin gala konseriyle AKM Çok Amaçlı Salonda seyirci karşısına çıkacak. Opera literatürünün seçkin eserlerinden oluşan bir repertuvarla sahne alan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, festivalin başarısını müzikseverlerle birlikte AKM’de kutlayacak.


Çocuk Sanat Merkezi’nde Neşeli ve Öğretici Atölyeler

AKM Çocuk Sanat Merkezi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında geleceğin sanatseverlerini eğlenceli ve öğretici atölyelerle buluşturacak.

Resim ve Boyama Atölyesi; 8-12 Haziran arasında 6-12 yaş aralığındaki çocuklara resimden plastik sanatlara, nakıştan el işine uzanan etkinliklerde el becerilerini geliştirme imkânı sunacak.

Işıklı Kız Kulesi Atölyesi’nde çocuklar, birer mimar edasıyla İstanbul’un simgesi Kız Kulesi’ni ahşap maketlerle yeniden inşa edecek. 12 Haziran’da 6-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen atölyede maketleri aracılılığıyla İstanbul’la güçlü bir bağ kuran minikler, oyun kurma, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini de geliştirecek.

Ressam Robot Atölyesi, 5-9 yaş arasındaki çocukları ressam bir robotla tanıştıracak. Bozulan robotu mühendislik faaliyetlerini kullanarak tamir eden ve çözüm becerilerini geliştiren çocuklar, 12 Haziran’da düzenlenen atölyede sanatla bilimin keyifli buluşmasının tadını çıkaracak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER