EÜ Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında spor bilim ile buluşuyor
GÜNDEMModern spor tesisleri ve laboratuvarlar yeni Egelileri bekliyor
Modern spor tesisleri ve laboratuvarlar yeni Egelileri bekliyor
Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan laboratuvarlar, öğrencilerin sportif aktivitelerinin etkilerinin bilimsel verilere dönüşmesine olanak sağlıyor. Fakülte bünyesinde yer alan Spor Psikolojisi, Kinesiyoloji ve Kuvvet, İklimlendirme, Anatomi, Egzersiz Biyokimyası ve Performans Laboratuvarları, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile öğretim elemanlarının alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyor.
Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarının güncel teknolojik alet ve cihazlara sahip olduğunu belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülbin Rudarlı, ”Laboratuvarlarımızda spor bilimleri alanında bilimsel çalışmaların yanı sıra ulusal ve uluslararası projeler yürütülüyor. Aynı zamanda ölçme ve değerlendirme konularında temel bilgi ve sonuçların yorumlanması konularında eğitimler veriliyor. Ayrıca spor federasyonları ve spor kulüpleriyle yapılan anlaşmalar doğrultusunda, sporcuların performanslarına yönelik ölçümler ve değerlendirmeler de yapılıyor” dedi.
”Donanımlı laboratuvarlar alanımızda öncü olmamızı sağlıyor”
Spor Bilimleri alanında ismini Türkiye’de ve yurt dışında duyurmuş bir fakülte olduklarını belirten Doç. Dr. Rudarlı, ”Eğitim-öğretim kalitemiz ve nitelikli akademisyenlerimiz, bizi ayrıcalıklı kılıyor. Donanımlı laboratuvarlara sahip olmak, spor bilimleri açısından çok önemli bir faktör. Kampüsümüzde sahip olduğumuz modern spor tesislerinin varlığı ve lokasyonu eğitim ve öğretim kalitemizi geliştirmemiz için oldukça kolaylık sağlıyor. Öğrencilerimiz, kaliteli bir laboratuvar eğitimi de alarak, fakültemizden donanımlı bir şekilde mezun oluyor. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerinde laboratuvarlardaki faaliyetlerine devam ederek testler yapabiliyor ve elde edilen sonuçları pratik alanlara aktarabiliyorlar” diye konuştu.
”Fakültemiz milli sporcular için iyi bir tercih”
Öğrenci alımında yapılan özel yetenek sınavı hakkında bilgiler de veren Doç. Dr. Rudarlı, ”Özel yetenek sınavları sübjektif değerlendirme yerine, otomatik ölçüm alan süre bazlı fotosellerle yapılıyor. Bu uygulamamız, tüm branşlar için geçerli. Ayrıca tüm sınav süresi boyunca ortam kameralarla kayıt altına alınıyor ve öğrencilerin sınav sonucuna itiraz hakkı bulunuyor. İtiraz edilen sınav performansına ilişkin görüntüler ilgili komisyonla birlikte izlenip, öğrenciye de izletilerek ve gerekli açıklamalar yapılarak karara bağlanıyor. Bu konuda aday öğrencilerimizin içi rahat olabilir. Fakültemiz, milli sporcular için de iyi bir tercih. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında veya Olimpiyatlarda derece elde eden milli sporcularımız, YÖK üzerinden başarılarını belgeleyerek kanıtlamaları halinde, sınava girmeden öğrencimiz olabiliyorlar. Başarı kriterlerini karşılayamayan milli sporcularımıza ise Antrenörlük Eğitimi Bölümü tercihi için sınava girdiği branşın milli sporcusu olması koşuluyla sporcu özgeçmiş puanı olarak 100 puan veriliyor. Sporcu özgeçmiş puanları tüm adaylar için sporcu kariyerlerine bağlı olarak farklı katkı puanları sağlamaktadır. Bu aday öğrencilerimiz de özel yetenek sınavına girip, tüm adaylar gibi değerlendirilmektedir” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir