Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Carmina Burana rüzgarı
GÜNDEMKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde dün akşam (1 Ekim 2022, Cumartesi) Carmina Burana rüzgârı esti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Devlet Çoksesli Korosu’nun sezon açılış konseri olarak sahneye koyduğu Alman besteci Carl Orff’un ölümsüz kantatı Carmina Burana’ya Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde dün akşam (1 Ekim 2022, Cumartesi) Carmina Burana rüzgârı esti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Devlet Çoksesli Korosu’nun sezon açılış konseri olarak sahneye koyduğu Alman besteci Carl Orff’un ölümsüz kantatı Carmina Burana’ya Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.
CSO Ada Ankara’da gerçekleşen Carmina Burana konserinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı şef Cemi’i Can Deliorman, Devlet Çoksesli Korosu’nu şef Burak Onur Erdem, Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nu ise şef Mine Özalp yönetti. Solistler Görkem Ezgi Yıldırım, Kaan Buldular ve Kevork Tavityan ise Carl Orff tarafından Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturduğu ve aralarında ‘O Fortuna’nın da bulunduğu eserleri seslendirdi.
Festival boyunca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, farklı ülkelerden misafir ettiği konuk şeflerle 3 özel konserlerle klasik müzikseverlerle buluşmaya devam edecek. 4 Ekim’de Türkiye – Japonya Dostluk Konseri şerefine; Ertuğrul Fırkateyni Mürettebatına ithafen şef Seiji Mukaiyama ve Etsuya Kitani CSO’yu yönetecek. 14 Ekim’de Şef Victor Aviat yönetimindeki orkestra; Liszt Ödülü sahibi piyanist Nino Gvetadze ile Chopin ve C. Franck’in başyapıtlarından oluşan bir seçkiyi icra edecek. 21 Ekim’de ise Vladimir Ponkin’in konuk şefliğinde ve Kobe Flüt Yarışması’nda birinci seçilen solist Helene Boulegue, Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıl dönümü için hazırlanan romantik eserlerden oluşan bir programla CSO Ada Ankara’da sahne alacak.
Öte yandan Başkent Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde Büyük Tiyatro’da ise Tosca operası izleyenleri büyülerken, Küçük Tiyatro ise Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan Albert Einstein’ın hayat hikayesinin anlatıldığı ‘İzafiyet” oyununu ağırladı. Türkiye’nin en çok bilinen, izlenen ve sevilen müzikallerinden Hisseli Harikalar Kumpanyası da festival kapsamında Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde izleyicileri ile buluştu.
Başkent Kültür Yolu Festivali 2 Ekim 2022, Pazar Programı
Konser
Şahin Növresli Trio / CSO Ada Ankara Ana Salon – 20.00 Jabbar & Deeperise / Gençlik Parkı – 20.00 Retrobüs / Ankara Hisar Kale Kapısı – 20.00 Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu / Ankara Mevlevihanesi – 20.00Tiyatro:
Ankara DT – Altın Kız / CSO Ada Ankara Açık Alan – Kamyon Tiyatrosu – 14.00 Ankara DT – İzafiyet / Küçük Tiyatro – 20.00Opera – bale – dans:
Hisseli Harikalar Kumpanyası / Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu – 20.00Söyleşi:
Gelenekten Geleceğe Çıkrıkçılar Yokuşu / CSO Ada Ankara Mavi Salon – 16.00Çocuk etkinlikleri:
Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölyesi / Oda Tiyatrosu – 14.00 Çocuk Eğitim ve Deneyim Etkinlikleri / Anadolu Medeniyetleri Müzesi – 10.00-12.00 ve 14:00-16:00 Türk Pusat Müzesi ile Okçuluk Eğitimi ve Etkinliği / Roma Hamamı – 10.30-12.30 Müze Hatıram Atölyesi / Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi – 11.00-13.00Açık hava etkinlikleri:
Orhan Altıntuğlu ile Ulus Gezileri / Festival Rotası – 09.00-16.00 Nazmi Kal İmza Günü / Galeri Z – 10.00 Uluslararası Satranç Turnuvası / Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Geleneksel El Sanatları Ebru Sanatı / Hacı Bayram Veli Camii – 14.00 Geleneksel El Sanatları Kaligrafi Sanatı / Hacı Bayram Veli Camii – 14.00
Başkent Kültür Yolu Festivali 3 Ekim 2022, Pazartesi Programı
Konser:
Mariza / CSO Ada Ankara Ana Salon – 20.00 Yamatolia, Türkiye-Japonya Müzikal Kültür Köprüsü / CSO Ada Ankara Mavi Salon – 20.30Opera – bale – dans:
Tosca / Büyük Tiyatro – 20.00Söyleşi:
Ankara Arkeolojik Kazı Çalışmaları Konferansları: Cebirli Kazısı, Prof. Dr. Mehmet Sağır / Anadolu Medeniyetleri Müzesi – 14.00 Ankara’nın Kalbi Gölbaşı / CSO Ada Ankara Mavi Salon – 14.00 Masal ve Hayat Bilgisi Söyleşisi / Güneş Galerisi – 14.30Çocuk etkinlikleri:
Çocuk Eğitim ve Deneyim Etkinlikleri / Anadolu Medeniyetleri Müzesi – 10.00-14.00 Cumhuriyet Müzesi Eğitim Etkinlikleri ”Ebru Çalışması” / Cumhuriyet Müzesi – 10.00-11.00 Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın: Afacanlar / Ankamall Cinemaximum – 11.00Açık hava etkinlikleri:
Köşebaşı Canlı Tarih / Hamamönü Meydanı – 16.00 Geleneksel El Sanatları Ebru Sanatı / Hacı Bayram Veli Camii – 14.00 Geleneksel El Sanatları Tokat Kumaş Baskı / Hacı Bayram Veli Camii – 14.00 Geleneksel El Sanatları Kaligrafi Sanatı / Hacı Bayram Veli Camii – 14.00
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir