Başar Turizm
İstanbul
BIST9559.98
DOLAR32.4997
EURO34.8166
ALTIN2489.7
BTC/USD62651.99
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Tek elin nesi var, iki elin sesi var     

Tek elin nesi var, iki elin sesi var     

 

 

     Merhaba sevgili okurlar. Değerli hemşehrilerim.

     Bir haftadan sonra yine beraberiz. İnşallah hepinizin işleri yolunda, sağlığı yerindedir.

     Yukarıdaki paragrafta saydığımız temenniler, hepsi güzel. Ancak işlerimizin güzel gitmesi, para kazanmamız; yani hak ettiğimizi alabilmemiz o kadar kolay olmuyor. Bu da (tek elin nesi var, iki elin sesi var) atasözünde olduğu gibi, eğer bizler bulunduğumuz iş kollarında kooperatif, dernek gibi birlikler kurabilsek durum farklı olur.

     Bu gibi kurulacak birliklerde daha güzel ortak fikirler ortaya çıkar. Örneğin; hayvancılık, çiftçilik konularını ele alırsak, o zaman sesimizi daha ilerilere duyururuz. Daha önce olduğu gibi dışarıdan damızlık hayvan da getiririz. Sütümüzü daha güzel değerlendiririz. Tarımda çalışan, yani çiftçilerimizin de bir derneği olsa; tohum, gübre, ilaç ve mahsulü pazarlama gibi meselelerde daha kolaylıklar elde edilir. Verimleri artar, kazançları daha güzel olur. Zaten şu anda gördüğüm büyük şehir belediyesi olsun, ilçe belediyesi olsun. Bazı konularda yardımcı oluyorlar. Ama bir de birliklerimiz olsa kalabalığın sesi daha gür çıkar. O zaman daha fazla avantajlarımızın olacağından eminim. Bu konularda yeter ki niyetine girilsin. Bu işlerde önderlik yapacak insanlar çıkar.

     Buyurun bir düşünelim… Bir tarım ve hayvancılık derneği kurduk. Tarım ekipmanlarını, ilaçları, tohumu, ayağımıza gelir. Fuarlara davet ediliriz, mahsulümüzü pazarlamamız kolaylaşır.

     Ay Türk Haber olarak sesimizi duyurmak konusunda bizler de insiyatif alır, hemşehrilerimize yardımcı oluruz.

     Yazılarımı okuduğunuz için hepinize saygı ve selamlarımı sunarım. Hoşça kalın.

     Saygılarımla…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar