Başar Turizm
İstanbul
BIST9079.97
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5
BTC/USD70265.98
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Tarım Kredi Marketi

Sevgili okurlar, sevgili dostlar. Bugün size ilginç bir konuyu açmak istiyorum.

Bu iş bana biraz ters geldi. Önce size bir ironi yapayım. Gözden rahatsız olan bir hasta göz doktoruna mı gider yoksa kulak burun boğaza mı gider? Tabii ki göz doktoruna gider. Şimdi şehirlerde, yani İstanbul, Silivri gibi metropollerde Tarım Kredi Marketleri açılıyor ve halka biraz daha ucuz satış yapıyor. İyi de tarım burada yapılıyor, köylerde, kasabalarda, buralarda.

Tarım Kredi’den bizim vatandaşımız alışveriş yapıyor, Tarım Kredi bizim çiftçimizin desteğiyle ayakta duruyor. Değirmenköy’e neden bir Tarım Kredi Marketi açılmıyor? Küçük bir yer de deseniz değil, birçok zincir marketler var. Esasında şehirlerden önce bizlerin bu Tarım Kredi Marketleri’nden faydalanmamız gerekmiyor mu?

Ayrıca, Halk Ekmek de aynı durumda ve açılacak bu markette halk ekmek de satılabilir. Haberlerde görüyoruz. Birçok siyasiler, devlet yöneticilerimiz bu marketlerden hesaplı alışveriş yapıyor. Halbuki onların paraları var. Bu marketler onlara değil, bize hitap etmesi gerekmez mi?

Buraya böyle bir market açılmasına neresi, hangi makamlar karar verir bilmiyorum ama bu konuyu lütfen biraz dillendirelim ve ilgili birimlerle ulaştırmaya çalışalım.

Köylümüzün, çiftçimizin ve işçimizin yanında lduğunu söyleyenleri, sözde değil icraatları ile görmek istiyoruz.

Sevgili okurlar, doğru konuşmak lazım. Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Ailelerin ekonomisi çok bozuk, yani market, halk ekmek gibi çiftçiye hayvancıya gerçekten destek lazım. Silivri Belediyesi'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri var inkar edemeyiz, ama bir traktörün deposu en az 1000 - 1500 liradan aşağı dolmuyor. Sürüp ekeyeceği yer ne kadar? Hemen yakıtlı bitiveriyor. Bu bir örnek, hiç bir şey kolay olmuyor. Maliyetler çok yüksek.

Neyse içinizi daha fazla karartmayalım. Sadece biraz derdimizi döktük. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Makale Yorumları

  • Ali Kalay05-08-2022 14:35

    Aynen katılıyorum inşallah bu uyarıyı dikkate alırlar.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar