Başar Turizm
İstanbul
BIST9645.02
DOLAR32.572
EURO34.9211
ALTIN2437.5
BTC/USD66739.66
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam

    Sağlıklı yaşam deyince birçoğumuzun aklına görünüşü güzel, tadı güzel yiyecekler ve spor yapmak geliyor.

    Bu düşüncemizin doğru veya yanlış olup olmadığı, bu devirde konuya biraz ilgi göstermemize bağlı. Bütün bilgiler elimizin altında. İnternet var, ilgili kitaplar var. Uzmanlar sık sık uyarıyor. Bu sağlıklı gıda tüketimi son zamanlarda çok sık konuşuluyor. Bunlara kulak vermek gerekiyor.

    Şu anda yaz mevsimi dolayısıyla tam zamanı. Yaz mevsimi sebzenin meyvenin bol olduğu zamandır. Bizler de bir köy ortamında yaşadığımız için bu yiyeceklerin birçoğuna erişimimiz kolaydır.

    Yiyeceklerin birçoğunu bence derin donduruculara koymadan tüketmek gerekir. Her yiyeceği mevsiminde yemek, en doğrusu olsa gerek.

    Armudun, elmanın kurtlusunu yesek. Sebzelerin ilaçsızını, fenni takviyelere gerek görmeden tüketsek çok güzel olacak. Unutmayalım, albenisi olan, görünüşü güzel, tadı güzel, reklamı güzel yapılan ürünlerin bana göre çoğu organik değil, doğal değil. İlaç kalıntıları olabilir... Hormonlu da olabilir...

 

    Çünkü doğal bir meyvede kurt olup da içinde kurt yaşıyorsa, demek ki bu meyve sağlıklı bir yiyecektir. Ancak ne olursa olsun biz meyvelerimizi güzel yıkayacağız. Sebzelerimizi sirkeli suya basacağız ve akarsuda yıkayacağız. Besin değerini kaybetmeyecek şekilde kaynatarak veya bazılarını haşlayarak tüketeceğiz. Bu şekilde besin değerini kaybetmemiş olur.

    Mümkün olduğunca derin donduruculara koymamalıyız. Mümkün olduğunca pişirmelerde kaynatmayı tercih etmeliyiz.

    Yağda kızartma yapmamalıyız. Kızartma yapılan bir yiyecekte doymuş yağ tüketmiş oluyoruz. O da kanserojen demektir. Yaşadığımız bu devirde en büyük sağlıksız yiyeceklerin başında doymuş yağ ve trans yağlar gelir. Katı yağ ve  margarinden kaçınmalıyız. Bizim ülkemizde zeytinyağı boldur. Zeytinyağı tüketelim.

    Emin olun ki sevgili dostlar, size bu bilgileri verebilmek için, size faydalı olabilmek için bu yazdıklarımı çok araştırdım ve doğruluğuna emin olduktan sonra yazdım. Zaten mantıken de baksak binlerce yıl önce yağ mı vardı? Şeker mi vardı? Yağda kızartma yapılmazdı. Ama insanlar sağlıklıydı. O zaman kanser, ülser, felç de yoktu. Her şey haşlanarak yeniyordu. Zaten doktor da yoktu.

    Teknolojiye karşı değiliz ama teknolojiyle birlikte hastalıklar da çoğaldı. Kalitesiz bir yaşam oluştu.

    Size bir özel tavsiye, yumurtayı bile yapacaksanız tavadaki soğuk yağın üzerine yumurta kırın ve sonra ocağı açın. Yağın ısınmasıyla yumurtada pişecek ve yağ trans olmayacak. Yani yağ yanmayacak.

    Sevgili dostlar, sizlerle sohbet ettim. Takdir sizin. Ben fikrimi söyledim. Her şey gönlünüzce olsun. Hoşçakalın…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar