Başar Turizm
İstanbul
BIST9056.12
DOLAR32.3335
EURO35.0725
ALTIN2301.6
BTC/USD70495.76
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Ölüp de ismen var olmak

Sevgili okurlar. Yazımızın başlığından da anlaşılacağı gibi bir insanın vefatından sonra da sık sık anılması, isminin ve kişiliğinin yıllarca konuşulması bence güzel bir şey. Ancak bu durum gerçekten herkese nasip olmuyor. Vatan ve millet için çok çok değerli işler yapmış olmalıyız ya da büyük özverilerle veya sanatçı kişiliğinizle kahramanlaşmış olmalıyız.

Eğer bunlardan herhangi biri bizde yoksa bizim de maddi durumlarımız iyi ise işte o zaman yine aynı şekilde vefatımızdan sonra da anılabiliriz. Bunun nasıl olacağını hepimiz biliriz. Örneğin okul yaptırırsınız, orada isminiz yazılır, cami yaptırırsınız vs. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Benim esas bahsetmek istediğim kasabamıza yaşlılar bakım evi yapılması hakkındaki düşüncem. Öyle ki, burası büyük bir kasaba buraya böyle bir bakımevi çok yakışır, çok doğru olur. Böyle bir evi yapabilecek, durumu iyi olan pek çok insanımız var. Burada bakılan yaşlılar emin olun evlerinden daha iyi bakılır. Doktoru, hemşiresi devamlı oraya gider, yaşlılarla ilgilenir.

Her yaşlımızın iyi kötü maddi birikimleri vardır, ya da maaşı vardır. Burada kalanların gelirleri, bu yaşlılar evinin çarkını çevireceğine inanıyorum.

Bu yaşlı bakım evi, belediye tarafından çalıştırılabilir. Kaymakamlığa verilebilir ya da dernek kurulabilir. Önemli olan, bu işi yapabilecek gönüllünün, ismi oradan hiç silinmeyecek bir yiğidin çıkmasıdır.

Bu işi ancak genç bir vatandaşımız yapabilir, çünkü yaş geçince malın yönetimi çocukların eline geçer. Çocuklar da ne lazım sana böyle bir şey bizim paraya ihtiyacımız var derler, babalarına engel olurlar.

Bu konu hakkında girişimde bulunulursa, belki belediye de yer göstermede yardımcı olur.

Bu tip hayır kurumlarının kasabamızda olması bir kıvanç kaynağıdır. Ancak içlerinde bana göre en acili budur. Belki yaptırdığımız yerde biz ya da bir yakınımız kalır. Hayat bu belli olmaz.

Lütfen imkanı olanlar bir düşünsün isterim.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla, hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar