Başar Turizm
İstanbul
BIST9524.59
DOLAR32.6266
EURO34.7632
ALTIN2498.2
BTC/USD61937.88
Sertaç Gürsoy

Sertaç Gürsoy

Mail: [email protected]

Nasa'nın Yolladığı Orion Uzay Aracından Görüntüler Geldi.

Nasa'nın Yolladığı Orion Uzay Aracından Görüntüler Geldi.

Selamalar Dostlar;

Kısa süre önce SLS roketi ile Ay'a doğru yola çıkan Orion uzay aracı, yolculuk sırasında Dünya'yı görüntülemeyi başardı.

atmosfer, Boşluk, Ay, Nasa, uzay, toprak, gezegen, Güneş Sistemi, uzay aracı, Yörünge, Dünyanın ayı, Astronomik nesne, Insansız, Galileo uzay aracı, Toprak atmosferi

NASA, Artemis görevi kapsamında 2025 yılına kadar Ay'a ve daha sonra Mars'a astronot göndermenin planlarını yapıyor.

Bu zorlu görevde SpaceX, Blue Origin ve Dynetics gibi uzay şirketlerinden yardım alan NASA, kendi geliştirdiği "SLS" isimli devasa roketiyle yolculukları güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

NASA, haftalarca süren teknik aksilikler ve kötü hava koşullarından sonra dev SLS roketini birkaç gün önce başarıyla uzaya fırlattı. SLS roketi, üzerindeki Orion uzay aracını 42 günlük bir görev için Ay yörüngesine yerleştirecek.

Pazartesi günü Artemis I aracıyla çekilen ve arka planda hem  Dünyayı hem de  Ayı gösteren bir fotoğraf paylaşıldı.

Gelin Beraber NASA’nın Aracı Orion’un Çektiği Fotoğrafa Yakından Bakalım;

NASA

Orion, anlık görüntüyü Dünya’dan 268.563 mil olan maksimum mesafeyi aşarak çekmeyi başardı. Bu, herhangi bir insan odaklı uzay aracının kat ettiği en uzak mesafe ve Apollo 13’ün 1970’teki 248.655 millik rekorunu bile geride bırakmayı başardı. Özellikle, Artemis I, kaşiflerin bu kadar uzağa seyahat etmeyi planladığı ilk seferi temsil etti.

Apollo 13, NASA’nın acil durum uçuşu nedeniyle Dünya’dan bu kadar uzağa gitmeyi göze almıştı. Ars Technica, bu erken Artemis uçuşunun şu ana kadar NASA’nın beklentilerini aştığını belirtti. Görev ekibi şimdiye kadar 124 temel hedeften yalnızca 31’ini tamamlamış olsa da, genişletilmiş itici testleri gibi hedefler ekledi.

Kalan faaliyetlerin yaklaşık yarısı devam aşamasında, görevlerin geri kalanı büyük ölçüde aracın Dünya’ya dönüşe bağlı olacak. Orion’un 11 Aralık’ta San Diego kıyılarına sıçramasını bekliyoruz. Artemis programı çok sayıda gecikmeyle uğraştı ve artık 2025 veya 2026’ya kadar Ay’a insan indirmesini beklemiyoruz denildi.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar