Başar Turizm
İstanbul
BIST9693.46
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BTC/USD63835.613
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası

Merhaba  sevgili dostlar, sevgili okurlar. 

Sevgili dostlar, içinde bulunduğumuz hafta, yani 10 - 17 Aralık “İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası” olduğunu biliyorsunuz. Kısaca, dünyada “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanıyor. 

Sevgili dostlar, sizlere beni çok etkileyen bir haberi anlatmak istiyorum. Yaklaşık 15 gün kadar önce internette göründüğüm bir haber şöyle;       

"İran'daki kadınların kalkışmalarının fitilini ateşleyen başörtüsü yüzünden öldürülen Mahza Amin'in mezarının bulunduğu yerde kadınlar anma töreninde -Tek yol Atatürk- diye slogan attılar”

Ben bu durumdan çok duygulandım ve etkilendim. Ne mutlu Türk milletine, ulu önderimiz, büyük Atatürk'ümüz var.  Öyle bir önder ki; sadece Türkiye'ye değil, dünyaya ışık tutuyor. Ne kadar zeki, ne kadar öngörülü bir insan.  Hala, tartışılan her konuda, izlenen her yolda, eninde sonunda en doğru yine onun fikirleri ve onun gösterdiği yol doğru çıkıyor. 

Sevgili Atatürk'ümüzden ve atalarımızdan bize miras kalan cumhuriyetimiz ve onun ilkeleri. Demokrasi ne kadar medeni ve biz  modern kurallar ile yönetiliyoruz. Sadece tek sorunumuz var. "Toplumda kültür seviyesinin yükseltilmesi." Kültürlü bir toplum olursak, seçeceğimiz hükümeti de biliriz, kalkınmayı da biliriz, birlik olmayı da biliriz.

Dünyada gerçekten insan hakları konusunda sorunlar var, ancak kültür seviyesi yüksek ülkelerde bu sorunlar daha az. Kültürsüz toplumlarda yönetim şeklinden tutun, ilkel kanunlar ve yöneticilerin kolluk kuvvetlerinin vatandaşlarına olan kötü muameleleri olduğu görülüyor.  Bu ülkelerde, vatandaşlara çok gerici muameleler yapılmakta. Bu anlayışlar sadece gözyaşı ve acılarla sonuçlanır.

Demokrasi çok doğru ve modern bir sistemdir. Görüyoruz ki, toplumlar demokrasi için ne mücadeleler veriyor, ne bedeller ödüyorlar. Ama bizde büyük Atatürk ne kadar doğru bir karar vermiş; halkını yormadan, arayış içinde bırakmadan demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yerleştirmiş. Hele hele kadınlarımıza çok özel davranılmış, değer verilmiş. Erkek ve kadın, eşit haklara sahip olmuş. Kılık – kıyafet devrimleri yapılarak bazı giyimlere mahkum edilmemişler.

Atatürk’ümüze minnettarız.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Hoşçakalın.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar