Başar Turizm
İstanbul
BIST9693.46
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BTC/USD63587.089
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Gözler

Gözler

Merhaba sevgili okurlarım, yeni bir makale okumaya hoş geldiniz.

Konumuz da, tüm canlıların dış dünyaya açılan pencereleri.

Ben gözlerimizin, bir görme organımız olmalarının dışında, canlılar arasında canlıların birbirleri ile düşünce ve anlaşmaları noktasında çok değerli bir iletişim aracı olduğuna da inananlardanım. Öyle ki, bu hususta görme kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü konuşarak anlaşanlar olduğu gibi, hiç ses çıkarmadan da anlaşanlar var. İşte bu sessiz kalınma noktasında gözler devreye giriyor. Bence bu durumda bu canlılar gözleri ile anlaşıyorlar.

Gözlerin karşıdaki varlığı süzmesi, gözlerin şaşkınlık ifadesi verip bir anda parlaması ya da gözlerin sulanması ve üzüntüyü ifade eden hali vs. Sizce de bunlar ya da buna benzer davranışlar bir iletişim değil mi?

Öyle etkili gözler var ki; güçlü bakışlarla karşısındaki gözleri etkileyerek, kişiye negatif ya da pozitif enerji gönderirler ve kişiyi olumlu veya olumsuz yönde etkilerler. Bu bilimsel bir olaydır.

Size bir örnek vermek istiyorum. Şöyle düşünelim; terazinin bir kefesinde gözler, diğer kefesinde akıl olsun. Zaman zaman birbirlerinden üstün olurlar. Bir görme özürlü insan çok zeki olur. Sesleri çok güzel tanıdığı gibi esen rüzgardan ortamdaki gürültüden ne olduğunu anlar.

İnsanlar birbirlerini çok sevdiğini de, yine o güzel duyu organları gözlerle belli eder, “Ela gözlüm”, “Güzel gözlüm”, “Kara Gözlüm”, “Badem gözlüm” gibi güzel sözler söylerler.

Bazen de çok öfkelendiğinde öfkesini göstermek için, “Gözün kör olsun”, “Gözün çıksın”, “Gözün kör mü” gibi ifadeler kullanırlar.

Birbirimiz ile konuşurken bile hep gözlerimize bakarız. Çünkü karşımızdaki insanın gözlerine baktığımızda daha güzel anlatır, daha güzel anlarız. Çünkü gözler de bir iletişim aracıdır.

Gözler doğal olarak çok naziktir ve korunmaya çok muhtaçtır. O yüzden Allah onları çok korunaklı bir çukura yerleştirmiş. Aralarında bir yüksek burun üzerine, yüksekte kaş ve tozdan koruyacak kirpikler ile donatılmışlar.

Sevgili okurlar yine fazla konuştum. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar