Başar Turizm
İstanbul
BIST9581.06
DOLAR32.5358
EURO34.8999
ALTIN2489.2
BTC/USD61287.08
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Engelliler günü

Engelliler günü

Selam dostlar. Bugün sizinle, bana göre çok hassas olan bir konuyu konuşalım istiyorum. Konumuz, engelli dostlarımız. Engelli dostlarımız dediğimde tüm canlıları kastediyorum, çünkü bütün yaratılmışlar hepsi can taşıyor.

Dostlarımızın işleri zor. Onlar, elinden gelen çabayı gösterecek ama bizler de onlara yardımcı olursak hayatları biraz daha kolaylaşacak.

Her canlı, her an bir engelli olabilir. Bunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Engelli dostlarımızı iyi anlamalıyız. Kanadı kırık bir kuşu ya da kolları olmayan bir insanı düşünelim; çok değil, yirmi dakikalığına kendimizi onların yerine koyalım. Örneğin iki kolumuzu da vücudumuza tamamen sararak bağlayalım ve ihtiyaçlarımızı görmeye çalışalım. Böylece yaşamanın ne kadar zor olduğunu şöyle bir görelim.

Engelli olmanın zorluklarını bilen sosyal devletimiz özel sektöre %3 engelli, kamu işyerlerine ise %4 engelli çalıştırma zorunluluğu getirmiştir. Aslında, bana göre bu oranların en az bir kat daha artırılması lazım. Çünkü ülke nüfusunun 3 yaş üzerindeki vatandaşları %6,9 engelli. Yani 4.870.000 kişi engelli durumda. Neyse bu konu devlet büyüklerimizin vereceği bir karardır. Bizim diyeceğimiz fazla bir şey yok. Bize düşen, bizlerin insan olarak engelli kardeşlerimize nasıl yardımcı olabileceğimiz, bunları sorgulamalıyız.

Bizler de, her an için birer engelli adayıyız. Bunu böyle düşünmeliyiz.

Size, bir gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Bir gün Çorlu'da, sokaktaki kaldırımlara engelliler için yapılan sarı çizgili bordür taşlarının ne işe yaradığını, yanımdaki arkadaşlarımdan birkaç kişiye sordum. Ne yazık ki, kimse bu sarı çizgili taşların neden kaldırıma döşendiğini bilemedi maalesef, işte böyle olmuyor.

Bu konuda çok duyarsızız. Affedersiniz, duyarsız olmayı bırakalım, bir de özürlü kişilerle eğlenenler var. Kimse kusura bakmasın ama çok yanlış şeyler bunlar. Biraz daha dikkatli olmalıyız diye düşünüyorum. Bunlar naçizane benim tavsiyelerim. Her an bir şekilde hepimizin başına tahmin edemediğimiz şeyler gelebilir.

Allah herkesi kazadan beladan korusun inşallah. Beni dinlediğiniz için herkese teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar