Başar Turizm
İstanbul
BIST9079.97
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6
BTC/USD70740.58
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Doğal köy pazarı

    Merhaba sayın okur dostlarım.

    Ben Değirmenköy'de yaşayan bir mahalle sakini olarak gördüğüm köy vasfımıza uygun bu ruhu canlı tutacak bir konuyu konuşmak istiyorum.

    Bahçıvanlık. Bahçe işleri uğraşan bir kesim var köyümüzde. Gördüğüm bu insanlar aynı zamanda pazarcılık da yapıyorlar. Ürettikleri domates, biber, patlıcan gibi ana mahsullerin dışında fasulye, nohut ve bir takım yaş sebzelerin de üretimini yapıyorlar.

    Merkez Çarşımızın cadde üzerinde yazın kavun, karpuz üreticilerinin açtığı bu stantlar bildiğim kadarıyla yeni pazar yerimizin bitişiğine taşınacak. Peki bu standların fazlalaştırılıp, bahçe işleri ile ilgilenen üreticilerimizin evlerinde salça, tarhana, ev makarnası gibi üretilen yiyeceklerin de buralarda satılmasına imkan veren, sürekli açık bir doğal köy pazarı oluşturulması doğru olmaz mı?

    Vatandaşlarımız için de bir gelir kapısı açılmış olur.

    Buradaki bu satılacak ürün çeşitleri daha da arttırılabilir. Gördüğüm kadarıyla pazarlama imkanı da var. Çünkü yaz ayında mahallemize alışverişe, dışarıdan çok insan geliyor.

    Aynı zamanda çevremizde bol miktarda fabrika da var. Bunların hepsini bir pazar kapısı olarak düşünüyorum.

    Bu bölgedeki sulak araziler dolayısıyla üretim ve tüketim açısından bir doğal pazarın oluşturulmasında burada bir potansiyel var. Bu bence değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

    Bu konuda önemli olan bu konunun üstüne düşüp bu sektörün canlandırılması. Bunu da yapacak olan belediye. Başkan isterse bu konuyu halledebilir. Sadece başkanı bu konuda yönlendirmek gerekir. Bu işte büyük ölçüde muhtarlarımıza ve partili görevli arkadaşlarımıza vazife düşüyor.

    Değirmenköy’ün nüfusu da az değil. Böyle bir pazarı kaldırabilir.

    Tabii ki bu konularda duyurulması böyle bir talebin dile getirilmesi yönünde gazetemize de iş düşer. Seve seve üzerimize düşeni yaparız.

     Belki de gazetemizin bu yazısı bir hatırlatma biraz da. Pazara ilgi duyulması ve bunun için teşvik etmek.

     Zaten fiilen böyle bir pazar yazın küçük çapta da olsa kuruluyor. Benim amacım bu oluşumu biraz daha ileri götürüp kasabamıza dışarıdan insan gelmesini sağlayıp halkımıza maddi imkanlar sağlanması ve sosyalleşmemizdir.

     Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

     Saygılarımla.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar