Başar Turizm
İstanbul
BIST9716.95
DOLAR32.4856
EURO34.9653
ALTIN2436.1
BTC/USD64627.25
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Demokrasi

Merhaba sevgili okurlar. Sizinle yine değişik bir konuda sohbet edelim istedim. Konumuz da, her zaman dilimizde olan o sözcük, “Demokrasi” olsun.

Sevgili okurlar; hepimizin bildiği gibi, “Cumhuriyet Rejimi ve Temsili Demokrasi” ile yönetilmekteyiz. Temsili (ismi üstünde), halkın hür iradesiyle kendi adına seçtiği, halkı temsil edecek temsilcilerdir.

Demokrasinin ne anlama geldiğini bir kere daha hatırlayacak olursak "Demokrasi; bireylerin sınırları belirli bir alan içinde, öz iradeleriyle, fikirlerini ve davranışlarını sergilediği özgür platformlardır”

Demokraside de, değişik konularda ve alanlarda olduğu gibi, bireylerin özgürlük anlayışları ve davranışları gerçek demokrasi tarifine uymamakta.

Günlük yaşantımızda, (her zaman karşılaştığımız) gerçek demokrasi çizgilerinin çiğnendiğini görüyoruz. Örneğin; Birisine “Çok gürültü ediyorsun, rahatsız oluyorum” diyorsunuz. O da size, “Kardeşim demokrasi var, özgürlük var…” diyor. Demiyor ki; “Ben çevremdeki insanların özgürlüğünü kısıtlıyorum”

Bu devirde, bu zamanda davranışlarımız ile demokrasi kurallarına tam uymuş olsak, karşımızdaki insanlardan genelde -pasif, silik insan- muamelesi görürüz. Genel olarak, “Bu kişi saygılı insan, efendi insan, demokrat insan" diyen azdır.

Maalesef şu anda toplumumuz böyle. Bir toplulukta, bir mecliste rahatsızlık verici bir durum olduğunda, "Beyler, lütfen biraz sakin olur musunuz" deseniz, kimse sizi tınlamaz. Bir de üstüne, "Özgürlük var beyim. İşine gelmiyorsa bas git" derler. Bu yüzden, ortamlar gittikçe zorlaşıyor.

Millet olarak eğitime önem verir, Kültür seviyemizi yükseltirsek, ileride belki daha iyi olabiliriz.

Ama bunu bizim başarmamız gerekiyor. Bu kültürel kalkınmayı siyasilere bırakırsak yandık.

Çünkü onlar kültürsüz toplum isterler ki, bizleri istedikleri gibi yönlendirebilsinler. İnce taraflarımızdan tutup duygularımızı sömürsünler. Bu yüzden, halk olarak uyanık olmalıyız. Eğitime önem vermeliyiz.

Kültürlü bir toplum, kendini yönetecek idarecileri de seçerken doğru kararlar verir. İleride pişmanlık yaşamaz.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar