Başar Turizm
İstanbul
BIST9716.77
DOLAR32.5635
EURO34.9409
ALTIN2445.6
BTC/USD64191.64
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Cahil

Merhaba sevgili okurlar, hepinize saygılarımı sunarım.

Sevgili okurlar, yazımızın başlığından da anlaşıldığı gibi konumuz cahillik. Bana göre, cahillik tabii ki bu devirde artık bitmiş olmalı. Ancak, kişinin bulunduğu ortam dolayısı ile ya da imkânlarının yetersizliği gibi bazı şartlardan dolayı, insan cahil kalmış olabilir. Ama cahil cahilliğini bilmeli, kendini alim sanmamalı.

Bazı insanlar var ki; kendisine, cahildir diye normalden fazla toleranslı ve tavizkar davranıldığında, o kişi maalesef cahilliğinin farkında olamıyor ve ahkam kesmeye devam ediyor.

İnsana yardımcı olmak, destek olmak güzel bir şey. İnsana onur ve gurur verir. Ancak bu desteği anlayanlara can kurban. Bir de anlamadığı gibi, kafasının dikine gidene ne dersiniz. Böyle durumlarda sizi anlayan kişinin yanında olursunuz, anlamayana da yol vermekten başka çare kalmıyor diye düşünüyorum.

Bir de öyle cahiller var ki; cahil, cahiliğini de kabul etmiyor. Halbuki hepimiz özeleştiri yapabilsek, karşıdaki insanın samimi eleştirilerine kulak versek, bilgimizi doğru bir şekilde ölçeriz. Cahilsek kendimizi biraz daha ileriye taşıyabilmek için çabalarız.

Sevgili okurlar, size cahili biraz tanıtayım. Tabii ki sizler de nasıl insanlar olduğunu bilirsiniz. Yine de ben kendi tabirimle anlatayım;

Ne kırdığını döktüğünü bilir, ne sözünün nereye gittiğini bilir. Ne vuracağı yeri bilir, ne sevmeyi, ne vicdanı bilir.

Neden bunları söylüyorum?

Sevgili okurlar, gerçekten cahillik çok vahim, bu devirde olmaması gereken bir eksikliktir. Kültürlü insanlar için de bir şeyler söyleyecek olursam, genellikle yoldaşlık, arkadaşlık yapılacak insanlardır. Paylaşmasını da bilir, yalnız başına ayakta kalmasını da bilir.

Bir de benim bir gözlemim var. Bana göre, kültürlü insanlar daha bir vicdanlı olurlar. Hani güzel bir söz vardır. “Acı duyuyorsan canlısın, başkalarının acılarını duyuyorsan vicdanlısın.”

Şimdi, ben de çok ahkam kesmeyeceğim. Benim tanımlamalarım genelde böyledir. İnsanların tamamı benim gibi düşünmeyebilir, yanlış anlaşılmasın.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar