Başar Turizm
İstanbul
BIST9693.46
DOLAR32.5932
EURO34.7849
ALTIN2507.1
BTC/USD64098.73
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Birlikte düşünelim

Merhaba sayın okurlar,

Sayın Değirmenköy'lü hemşehrilerime bahsetmek istediğim bir düşüncem var.

-Ben böyle düşüncem var diyorum ama, her ne kadar benim fikrim olsa da, çevremde düşüncelerini beğendiğim bazı insanların da fikirlerini alıyorum.-

Yani küçük çapta bir kamuoyu oluşturuyorum. Konuyu bir miktar müzakere etmeden yazmıyorum.

Bugün size bahsedeceğim iki husus, bana göre Değirmenköy’e küçük bir dokunuştan ibaret. Bu bahsedeceğim işlerin yapılmasının tam zamanı. Çünkü tam seçim arifesindeyiz. Eğer bu konuşacağımız işler yapılırsa, bu Değirmenköy için bir katma değer olacaktır.

Birincisi; mezarlığa giderken üzerinden geçtiğimiz köprünün altındaki dere... (yani eskiler bilir “Tahir Ağa'nın Çatak” derlerdi.) Bu derede, yeteri kadar (olası) sel yatağı bırakıldıktan sonra, karşılıklı iki istinat duvarı yapılarak dere ıslah edilebilir. İstinat duvarları arkası da doldurulduğunda çok geniş bir alan oluşur. Buraya ağaç ekilebir, güzel parklar olabilir. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu yapılabilir. Bunları yöneticilerimiz daha güzel bilir.

O bölgenin, derenin üst başından en alt ucuna kadar ıslah edilmiş halini bir düşünelim… Ne kadar güzel olur değil mi? Modern bir yer olur ve o bölgenin değerini bir kat daha arttırır.

İkinci olarak söyleyeceğim husus kasaba içinde ana caddelerde sağlı sollu, ya da tek yönde olan evlerin plan projelerinin Belediye tarafından tek tip olarak verilmesi, sıradan bütün binaların aynı tip olması... Sayın Belediye Başkan'ımızın da sevdiği o renkli boyalarla kasabanın çehresi değişmez mi?

Bugün baktığımızda herkes kendi tercihine göre yapmaya çalışıyor. Orada hiçbir mimari yok. Bence geç olmadan bu konu halledilebilir.

Tabii ki benim söylediklerim, kaba taslak fikirler. İş uygulamaya geldiğinde ilgili birimler bu konuyu daha farklı, daha güzel düşünüp usulüne uygun uygulayacaktır.

Bunları konuşurken aklıma pazar yeri geliyor. Burası bir harika oldu. Bence bir eser… Katkısı olan herkese teşekkür ederiz. İşte böyle yenilikler, atılımlar bizim ufkumuzu aydınlatıyor.

Halk sadece ister, esas mesele Belediye’mizin bu konulara sıcak bakmasıdır. Burada kasabamızın ilgili siyasi parti temsilcilerinin, Başkan’ımıza bu hususları aktarması önemlidir.

Bana göre herkes üzerine düşen misyonu yerine getirirse güzel şeyler olur.

Sizleri daha fazla yormayayım… Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Hoşçakalın…

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar