Başar Turizm
İstanbul
BIST9079.97
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3
BTC/USD70709.43
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Avcı dostlarıma

Avcı dostlarıma

   

     Sevgili okurlar, sevgili dostlar; hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlarım. Sizlere yeni bir konu üzerindeki görüşlerimi belirtmek isterim. Tabii ki “Ben haklıyım.” demiyorum. Bunlar benim düşüncelerim, sizlerin de yorumlarınızı beklerim.

     20 Ağustos av sezonunun açılması ile ilgili görüşlerim, belki avcı arkadaşlarım tarafından beğenilmeyebilir. Çünkü ben avlanmanın bitmesini, avcılığın kalkmasını isterim. Ancak bu hayvanların zararını gördüğümüz zaman avlanmak, ya da değişik yollarla önlem alınmasından yanayım. Bırakalım da bölgemizde yaşamakta olan zararsız yabani hayvanlar çoğalsın. Bunlar bizim renkli bir tarafımızdır. Örneğin biz yumruk kadar bıldırcının etiyle doyacak mıyız? Buna ihtiyacımız mı var? O tavşanın yavrularını neden öksüz bırakalım?

     Kimse kusura bakmasın, bir de teyplerle tuzaklar kuruluyor; gece tavşan avlanıyor. Bunlar çok acı verici işler. Şimdi bu duruma bir de kılıf bulunuyor. Avcılık spormuş. Can almak ne zamandan beri spor oldu? Haksız mıyım sevgili dostlar?

     Ancak bana atıcılık, trap atışları gibi faaliyetleri söylerseniz evet, onlar spor derim. Üstelik kasabamızdaki faaliyetler çok güzel, yılda bir kez yapılıyor ve festival havasında geçiyor. Bu sosyal etkinliği organize edenlere çok teşekkür ederim.

     Diyelim ki biz avlanmayı bıraktık, bence yetmez. Kasabamızdan sorumlu mülkiye amirinden bölgenin yasak olması ile ilgili bir kararı da çıkartmalıyız.

     Benim görüşlerim bunlar. Katılırsınız, katılmazsınız; herkes istediği gibi düşünebilir. Her görüşe saygılıyım.

     Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar