Silivri'de İMEP Eğitim Programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri'de İMEP Eğitim Programı düzenlendi
Abone ol
İMEP (İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı) kapsamında, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ev sahipliğinde, “İşyerlerindeki Yöneticilere / Ustalara / Usta Öğreticilere Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi” Programı düzenlendi.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri Eser Hotel’de tertip edilen programa, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Nuray Koçer, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Opçin, Kooperatif Genel Sekreteri Oktay Erdem, Halk Bank Silivri Şubesi Müdürü Tolga Helvacıoğlu, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı  ile bir çok Silivri’li esnaf ve iş insanı katıldı.

Programın açılışında konuşan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir çarşamba sabahında tüm esnaf dostlarıma hayırlı günler diliyorum. Hoş geldiniz, şeref  verdiniz. Bugün bu salonu varlıklarıyla şereflendiren hanımefendileri, beyefendileri herkesi kendi şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bugün burada aramızda bizlerle beraber olan katılımcıları, görmek, gerçekten bizim için memnun edici. Bu tabloyu gördükten sonra bir büyük aile olduğumuzu ifade etmek isterim. Ben kendi şahsımda Esnaf Sanatkarlar Odası adına tekrar sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Sağolun.

Çalışma Yaşamında Z-Kuşağı ve Sosyal Uyum

Eğitim Programı konuşmacılarından İMEP Rehber Öğretmen Kübra Demirbaş, günümüzde çalışma hayatında önemli bir yer tutan, “Z-Kuşağı” diye tabir edilen grubun ve Suriyeli çalışanların sosyal uyum sorunlarını ve çözüm noktasında yapılabilecekleri anlattı.

İşyerinde Pratik Eğitimin İzlenmesi ve Mesleki Eğitim Öğrenci İş Dosyasının Kullanımı

Mustafa Nevzat Pısak MEM Müdürü Bülent Çiftkaya, programda yaptığı konuşmada Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM)’nin 19 Haziran 1986 tarihinde Çıraklık Eğitim Merkezleri adı altında kurulan yaygın eğitim kurumları olduğunu, daha sonra 2017 yılında bu kurumların Mesleki Eğitim Merkezleri adını aldığını, böylece zorunlu eğitim kapsamı içine dahil edildiğini söyledi.

Çiftkaya’nın konuşmasından bir bölüm şöyle; “Artık kişi orta okulu 8. sınıfı bitirdikten sonra isterse akademik başarısına göre Anadolu Liseleri, Fen Liseleri veya Sosyal Bilimler Liselerine değil, çalışma hayatını kendine seçmiş, -hem zorunlu eğitimin içinde kalıp hem eğitimini alayım- hem de çalışarak ekmek kazanayım, mesleki eğitim merkezine de devam edeyim” diye bir süreç başladığında, biz de artık 8. sınıftan mezun olan gençlerimizi, bir işyerinde çalışıyor olma şartıyla, okullarımıza kaydetmeye başladık. Yani bize gelen kişi 8. sınıftan sonra kaydolunca lisenin 1. sınıfı olan 9. sınıfa kaydolmaya başladı.”

Bülent Çiftkaya, Çıraklık Eğitim Merkezlerinin (yeni adı Mesleki Eğitim Merkezi) önemini anlatırken şöyle konuştu; “Bir insan meslek lisesinin elektrik bölümüne niye gider? Elektrik mesleğini öğrenmek için ve yürütmek için. O eğitimde 9. sınıfta matematiği fiziği kimyayı, biyolojiyi falan öğrenmesinin onun elektrik branjıyla ne kadar alakası var? Bir soru işareti… Ama Çıraklık Eğitim Merkezine gelip kaydolursa okula başladığı günde 14 yaşında, -siz de iyi bilirsiniz ki bir kişinin mesleği kabullenebilmesi 18, 19’lu yaşlar değil 14, 15’li yaşlardır- 14, 15’li yaşlarda mesleğini seçmiş ve kendini meslek okullarına vermiş kişi okula kaydolduğu günden daha iş ortamına girmiş, iş ortamı onu, o da mesleği kabul edip edemiyeceği netleşmiş bir kişinin hayatındaki gelecek kaygısının olmayacağı aşikardır. Şu anda Türkiye’de 18 yaşına girmiş Lise ve Üniversite mezunları en fazla işsizlerdir. Ama Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan bir tane işsiz bulamazsınız.”

Katılımcılara Mesleki Eğitim Merkezlerinin işleyişi, önemi ve iş hayatında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili detaylı ve değerli bilgiler verildikten sonra program sona erdi.

 

 


 

ÇORLU YILDIZ DİZEL

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenköy'de Salih Yön vefat ettiÖnceki Haber

Değirmenköy'de Salih Yön vefat etti

Kingston Las Vegas'a sergiye gidiyorSonraki Haber

Kingston Las Vegas'a sergiye gidiyor

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel