Karavan sektörünün en büyük buluşması Tüyap’ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karavan sektörünün en büyük buluşması Tüyap’ta
Abone ol
Karavan severler ile kamp ve doğa tutkunlarının her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanan Karavanist ve Outdoorist Fuarları, 7-15 Ocak 2023 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşacak
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

 

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) iş birliği ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF) desteği ile hazırlanan Karavanist İstanbul 3. Karavan ve Ekipmanları Fuarı ve Outdoorist 2. Outdoor ve Kamp Malzemeleri, Su Sporları, Deniz Araçları Bisiklet, Motosiklet, 4x4, Off- Road, Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı ile eş zamanlı olarak, 7-15 Ocak 2023 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde doğa tutkunlarına kapılarını açacak.

“54 ülkeden 60 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz”

Karavanist ve Outdoorist fuarlarının her geçen yıl daha da fazla ilgiyle karşılandığını ifade eden Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Fuarımızda; 200’den fazla markanın 700’ün üzerinde son model karavanı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Geçtiğimiz yıla kıyasla müthiş bir pozitif ivme yakaladık. Fuara toplam 4 salonda % 90 büyüme ile Türkiye’nin en önemli üreticileri ve dünyanın en önemli markaları katılıyor. Geçtiğimiz yıl Balkanlar, Avrupa, Orta Doğu başta olmak üzere 42 ülkeden 45 bine yakın ziyaretçi ağırlamıştık. 2023 yılındaki fuarımız içinse 54 ülkeden 60 binin üzerine ziyaretçi bekliyoruz. Geçtiğimiz yıla kıyasla yabancı ziyaretçi artışının olmasını öngörüyoruz. Avrupa, Balkanlar, MENA Bölgesi ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere 600’den fazla alım heyeti planlıyoruz. Fuarımızın sektör için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karavan ve outdoor dünyasına ait her şey bu fuarlarda…

Karavanist Fuarı’nda; motokaravan, çekme karavan, van tipi karavan, özel amaçlı araçlar, mobil hizmet karavanları, ticari karavanlar, 4x4, SUV araçlar ve seyahat römorkları sergilenecek. Fuarlarda yalnızca benzin ve motorlu değil, elektrikle çalışan yeni nesil hibrit karavanlar da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Karavanist Fuarı’nda aynı zamanda karavan iç dekorasyon ürünlerinden güneş panellerine, uydu sistemlerinden, duş ve su sistemlerine kadar karavan ve kampçılıkla ilgili A’dan Z’ye her türlü ürün sergilenecek. 

Son yıllarda sıklıkla tercih edilen Tiny House’lar ve Off-Road karavanlar da fuarda sergilenecek. Outdoor dünyasının önemli markalarının katılımcılar arasında yer aldığı Outdoorist Fuarı’nda ise kamp çadırlarından kampçılık ekipmanlarına, bisikletlerden doğa sporları ekipmanlarına kadar insanı doğa ile bütünleştiren birçok ürün ve malzeme sergilenecek. 

Sektörün ihracatına artı değer 

Karavanist ve Outdoorist Fuarları, karavan ve kamp sektörüne önemli katkılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen fuarın ardından yapılan araştırmada katılımcı firmaların fuar sırasında aldıkları siparişlerin neredeyse 2 katını fuar sonrasında da aldıklarını ortaya koydu. Bu yıl da fuarların ilk gününden itibaren on binlerce ziyaretçi, sektörün iç satışlarına ve yurt dışından gelen iş insanlarıyla yapacağı kontaklarla sektörün ihracatına artı değer katacak. 

Benzersiz fuar deneyimi

Fuarlar kapsamında gerçekleşecek olan söyleşi, müzik dinletisi ve çeşitli yarışmalarla da katılımcılara özel bir fuar deneyimi yaşatacak. 9 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’te Gamze Asıltürkmen ve Bahar’ın Seyir Defteri “Karavanda Kadın Olmak” ve saat 16.00’da Nezih Genç’in “Karavan Alırken Nelere Dikkat Edilmeli” konulu söyleşileri gerçekleşecek. 10 Ocak Salı günü Gezenbilir tarafından “Kampta Gökyüzü Gözlemi” konulu atölye-söyleşi ve “Erkin Yeşil ile Macera Rotanı Belirle” söyleşileri ziyaretçilerle buluşacak. 11 Ocak tarihinde ise “Mandalintadında 90’lar Tadında Şarkılar” müzik dinletisi ve “Çadır Kurma” yarışması katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. 12 Ocak tarihinde ise Doç. Dr. Ercan Oktan “Kampta Çevre Etiği ve Yaban Hayatı” ve Dr. Murat Yıldız ”Doğa Sevgimizle Etik Yüzleşme” konulu söyleşiler gerçekleşecek.  13 Ocak Cuma günü ise Mustafa Aslan’ın “Kamp ve Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı” ve Cemre Nur Meleke’nin “Gezgin Kadın Olmak” konulu söyleşileri katılımcılara farklı bir fuar deneyimi yaşatacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kingston Las Vegas'a sergiye gidiyorÖnceki Haber

Kingston Las Vegas'a sergiye gidiyor

Alparslan Türkeş Caddesi Önemli Ulaşım Akslarından Biri OlacakSonraki Haber

Alparslan Türkeş Caddesi Önemli Ulaşım A...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel