İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor
Abone ol
Enerjisa Üretim, sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket oldu.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyor.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma kuruma yararlarının yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyor.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Yüzde 56’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan santralleri ile sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda geleceğe temiz enerjiyle yatırım yapan  Enerjisa Üretim, enerji ticaretinin aktif ve lider oyuncusu olarak, çeşitlendirilmiş ve verimli üretim portföyü ile özel sektör elektrik üretiminde pazar lideri konumunda.

Intertek tarafından merkez ofis ve santrallerinde yapılan denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan Enerjisa Üretim, sektöründe bu belgeyi alan ilk şirket olmuşdu.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak, yalnızca faaliyet alanlarımızda ve sektörümüzde değil sosyal fayda üretiminde de farklı ve öncü olmaya odaklanan bir kültüre sahibiz. Çevre, sürdürülebilirlik, kapsayıcılık, inovasyon gibi çeşitli konu başlıklarında ülkemiz ve insanımız için ürettiğimiz katkıyı artırmak ve kalıcı sonuçlar elde etmek için durmadan, büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spordan sanata, bilimsel çalışmalardan sosyal ve ekonomik destek programlarına geniş bir yelpazede geliştirdiğimiz farklı projelerle, bu hedefimizi destekleyecek önemli çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Radarımızda tuttuğumuz önemli konu başlıklarından biri de toplumsal cinsiyet eşitliği. Kadınların hem toplumsal yaşamda hem de iş hayatında karşı karşıya kaldıkları fırsat eşitsizliklerini aşmalarına yardımcı olabilecek, bilinç düzeyini artıracak, kolektif gelişime katkı sağlayacak projeleri geliştirmek ve desteklemek çok değer verdiğimiz ve şirket genelinde içselleştirdiğimiz bir konu. 2022’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atarak bu alanda yürüttüğümüz çalışmaları ve hedeflerimizi taahhüt altına almış olduk. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ve yakın zamanda gereçekleştireceğimiz önemli çalışmalar var. Özellikle eğitim konusunu her yaştan kadının yaşam biçimine doğrudan etki eden temel bir konu olarak görüyoruz. Kadınların iş hayatına katılırken nasıl bir eğitim desteğine ihtiyacı olabileceği konusunu araştırdık ve onların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak, iş hayatına hazırlamak amacıyla 500 Kadın projemizi başlattık. Tüm Türkiye’deki üniversiteleri ve meslek yüksek okullarını bölüm ayırt etmeksizin dahil ettiğimiz ve 500 kadın öğrenci ile yola çıktığımız projemizin ilk yılında 53 farklı şehirden yaklaşık 850 öğrenciye eriştik. Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle faaliyet alanlarımızdaki okullardaki öğretmenlere Mor Sertifika Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimleri verdik. Bu alanda yürüttüğümüz bu ve benzeri çalışmalar sayesinde İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazandık. Böylesine değerli bir sertifikaya sahip olmak bizim için hem gurur verici hem de geleceğe yönelik planlarımız için yeni bir motivasyon kaynağı. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve katkı sunan iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının iş yaşamındaki rolünü güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla ve her geçen gün daha da artan bir etkiyle devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın en küçük partikül madde sensörü, hava kalitesi ölçümünde devrim yaratıyorÖnceki Haber

Dünyanın en küçük partikül madde sensörü...

Türkiye Cimnastik Federasyonu’ndan Bornova Belediyesi’ne teşekkürSonraki Haber

Türkiye Cimnastik Federasyonu’ndan Borno...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel