Değirmenköy’de "Fabrika dumanına çare bulunsun" çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Silivri’nin, Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, bölgede bulunan fabrika dumanlarından rahatsız olduklarını söyleyerek yetkili merciilere yardım çağrısı yaptı. Gerekli yerlere defalarca şikayetlerini ilettiklerini söyleyen mahalle halkı, CİMER dahil bir çok yetkili makama başvurulduğunu, ancak bir türlü çözüm elde edilemediğini ifade etti.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Sanayi bölgesi olan Değirmenköy’de her geçen gün fabrika sayısı artıyor. Bölge halkı için iş imkanlarını da bareberinde getiren sanayi tesisleri, maalesef bazen bir yandan da vatandaşların rahatsızlığına sebep olabiliyor. Silivri, Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan bazı vatandaşlar da, çevre kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle yakınlarından gelen baca dumanlarıyla ilgili rahatsızlıklarını Ay Türk Haber’e aktardı.

Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinden, konuyla ilgili dertlerini dile getiren bazı vatandaşlar, şu ifadeleri kullandı;

TEKİN GÜR: Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde oturuyoruz. Cengiz sokakta. Akşamları, cuma günleri anormal bir gaz kokusu alıyoruz. Haddinden fazla alıyoruz. Fabrikalardan dolayı bir sıkıntı oluyor. Bunun önlemini, yani yerel kuruşlar önlemini almaları gerekiyor. İnanın ki çok rahatsız oluyoruz. Yani insan sağlığı. Biz fabrikanın çalışmasından değil, önlemini almasını yetkililerden; bilhassa yetkililerden, belediyelerden, muhtarlarımızdan bu konuyla bizzat ilgilenmeleri için. Bizim sağlığımız için ilgilensinler. Biz bunu rica ediyoruz. Çünkü çok rahatsızız.

Bir an önce bunun önlemi alsınlar. Bizim için tehlike arz ediyor. Biz bunu şikayet amaçlı söylemiyoruz, ama sağlığımız için konuşuyoruz. Bunun mutlaka önlemini almalarını rica ediyoruz. Derdimiz bu, sıkıntımız bu.

AYTEN AYNACIOĞLU: Ben, Değirmenköy'de fabrikanın karşısında oturuyorum. Yalnız, bu dumandan, zehirden çok etkileniyorum. Ben bir astım hastası olarak balkona çıkamıyorum.

Ben, 50 yaşına kadar ev - köy sahibi olacağım diye uğraştım, ama bu fabrikanın dumanından, zehrinden kesinlikle memnun olamadım. Değirmenköy halkı olarak, sade kendim değil, bütün mahalle olarak bu dumandan çıkan zehirden çok şikayetçiyiz. Kaç şikayet olduğu halde bir çözüm bulunmuyor. Çok şikayetçiyiz. Hani, amacımız kötü bir şey değil. Bu dumanın zehirine bir çare bulunsun. Kimse kimsenin ekmeğiyle oynamakta da değil. Bizim amacımız sadece bu zehire, dumana çare bulsunlar, herkes işine devam etsin.

HÜSNİYE ERGÜN: Ben, Silivri Değirmenköy de oturuyorum. İstanbul'dan buraya geldim temiz hava için, ama buradaki fabrikanın dumanından çok rahatsız oluyoruz. Zehirliyor adeta bizi. Benim de alerjik astımım var. Bu kokuya dayanamıyorum. Yetkililerden bu dumana bir çare bulunmasını istiyorum.

CADDE YEMEK SALONU

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu: Her şey yeniden başlıyorÖnceki Haber

İmamoğlu: Her şey yeniden başlıyor

Yılmaz: "Silivri'mizi her yönüyle geleceğe taşıyoruz"Sonraki Haber

Yılmaz: "Silivri'mizi her yönüyle gelece...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel