Boğluca çevresinde kentsel dönüşümün önü açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boğluca çevresinde kentsel dönüşümün önü açıldı
Abone ol
Silivri Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında Boğluca Deresi taşkın alanı ve yakın çevresi revizyon imar planına yapılan itirazların değerlendirilmesine ilişkin gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Yılmaz, "Zor oldu, meşakkatli oldu ama sonuçta meyvesini aldık. Demek ki dert edinirsek, kederlenirsek, çaba sarf edersek, Silivri için ortak paydada buluşursak, birbirimizin paçalarından tutup çekiştirmezsek bu gibi büyük problemleri de çözebiliyormuşuz." dedi.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri Belediye Meclisinin ocak ayı toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi. Toplantının 6. gündem maddesinde "Silivri Merkez Boğluca Deresi taşkın alanı ve yakın çevresi 1/1000 ölçekli revizyon imar planına askı süresi içinde yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi." vardı. Silivri Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Celalettin Yazıcı'nın okuduğu komisyon görüşünde "UİP-34910688" Plan İşlem Numaralı 20.09.2022 onaylı "Silivri Merkez Boğluca Deresi Taşkın Alanı ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'na ilan ve askı süresi içerisinde yapılan ve 38 başlık altında toplanan 116 adet itirazdan; '06' numaralı Yeni Mahalle 640 ada 1 parselin itirazları kabul edilerek, itiraza konu parselin içerisindeki 'Park Alanı' ile '10 metrelik Yol Alanı'nın iptal edilmek suretiyle bu alanların, 'Konut Alanı'na dahil edilmesi, '19' ve '38-c' numaralı Yeni Mahalle 1613 ada 1 parselin itirazları kabul edilerek, itiraza konu 1613 ada 1 parselin tamamı ve 6159 ada 5 parselin bir kısmı ile tescil harici alanın bir kısmında planlanan 'Belediye Hizmet Alanı' fonksiyonunun iptal edilerek bu alanın, parsel sınırları gözetilmek suretiyle ayrı ayrı 'İdari Hizmet Alanı' olarak planlanması ve buna uygun olarak da yol hattının düzeltilmesi, '20' ve '38-e' numaralı Yeni Mahalle 1663 ada 2 parsel için yapılan talebin kısmen kabulü sonucu, Yeni Mahalle, 1662 ada 2 parselin 'Sağlık Tesisi Alanı' ile 'Sosyal Tesis Alanı' fonksiyonlarının, alan büyüklüklerinin korunarak yerinin değiştirilmesi, '22' numaralı Yeni Mahalle, eski 1164 ada 1 parsel, yeni 5660 ada 1 parselin itirazları kabul edilerek, söz konusu parselin bir kısmından geçen 15 metre en kesitli araç yolunun, itiraza konu parselin sınırından itibaren güney doğu istikametine kaydırılmasına, buna bağlı olarak diğer parsel ve yapı adlarında da yer alan 'konut, yol, otopark ve park' alanlarının, kaydırılan yol istikametine göre imar planında düzeltilmesi, Diğer itirazların ise, uygun bulunmayarak reddedilmesinin ve kabul edilen itirazlara göre belirtilen hususların, 'Silivri Merkez Boğluca Deresi Taşkın Alanı ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nda yeniden düzenlenmesinin, uygun olacağına Komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

YAZICI: "MECLİSİMİZİN ALDIĞI EN ÖNEMLİ KARARLARDAN BİRİ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Silivri Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Celalettin Yazıcı "Meclisimizin belki de şimdiye kadar aldığı en önemli kararlardan birini nihayet gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu çalışma 2,5 yıldır devam ediyor. Bildiğiniz gibi 2009 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle Boğluca Deresi çevresi yapı yasaklı alan ilan edilmişti. Burada hem imar yasakları var hem de kentsel dönüşüm için bekleyen vatandaşlarımız var. Ayrıca yıkılma riskiyle karşı karşıya bekleyen binalar da bulunuyor. Aslında 5000'lik planlar, üst planlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yetkisinde. Böyle olmasına rağmen Silivri Belediye Başkanımız ve belediyemizin bürokratları burada inisiyatif alarak İBB'nin yapması gereken planları yaptı. Planları İBB'de onaylattık. Daha sonra alt planlar, 1000'likler de Silivri Belediyesi tarafından yapıldı. Bu süreçte emeği geçen Belediye Başkanımıza, belediyemizin çok değerli bürokratlarına ve komisyondaki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum." dedi.

KIRKICI: "KOMİSYONUMUZ YAPI YASAKLI ALAN KONUSUNDA ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPMIŞTIR"

Gündem maddesini değerlendiren CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, "Komisyonumuz yapı yasaklı alan konusunda çok titiz bir çalışma yapmıştır. Yalnızca mühendislik yaklaşımıyla değil, insanların yaşamıyla da ilişkilendirerek bu sorunları çözmeye çalıştık. Bizce en uygun çözüme ulaşılmıştır. Bu konuda çok ciddi çalışma yürüten belediyemizin planlama ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca tabii ki Belediye Başkanımıza ve İBB'de bu konuda destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AŞKIN: "SİLİVRİ'MİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR"

Kırkıcı'nın ardından açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, "Bugün aldığımız karar Silivri'miz için çok önemli bir karar. Boğluca Deresi'nin öncelikle ıslahının tamamlanması ve bu bölgenin taşkın alandan çıkarılması, taşkın alandan çıkarılırken kentsel dönüşüm noktasında burada bulunan arazileri ve mevcut binalarla ilgili imar artışının verilmesi çok önemli bir gelişme. Vatandaşımızın kentsel dönüşüm noktasında mağduriyetinin giderilmesi noktasında alınan bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen tüm teknik personel arkadaşlarımıza, İmar Komisyonumuza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: "ZOR VE MEŞAKKATLİ OLDU AMA MEYVESİNİ ALDIK"

Boğluca Deresi çevresindeki yapı yasaklı alan konusunun çözüme kavuşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Boğluca Deresi çevresinde 10 yılı aşkın süredir devam eden yapı yasağı karşısında bir mesafe kat edilememişti. Bu yapı yasağı 28 Eylül 2019 tarihinde yaşanan depremle birlikte de kentsel dönüşümün önünde bir set gibi duruyordu. Yoğun bir yapılaşmanın olduğu yerde yapacağınız planın optimal bir plan olabilmesi, herkesi mutlu edebilmesi çok mümkün değil. Ama komisyonumuz ve mesai arkadaşlarım çok hassas çalıştı. Uyumlu bir iş birliğiyle, oy birliğiyle, gerektiğinde vatandaşla birebir görüşülerek bu konuda çözümler üretildi. En son Başkan Yardımcımız Harun Bey ile istişare ettiğimizde hemen Devlet Hastanesinde yaptığımız asma köprünün karşısında Emre Gül Sitesinin hemen tam yarısından bir yolumuz geçiyordu. Plancı gözüyle bu yolun düz bir aks ile devam etmesi, bir kaymanın olmaması gerekiyordu. Ama insan faktörü de önemli. En son yaptığımız istişarelerde bu yolu Güneydoğu istikametine genişliğini bozmadan kaydırarak Emre Gül Sitesinin sakinlerini de bu stresten kurtarmış olduk. Binalarının yıkıldığında sitenin sakinlerinin bir kaybı olmayacaktı. Aksine oradaki sitelerin 38 dairelim bir imar artışı söz konusu oldu. Kentsel dönüşümün önünü açabilecek noktada da yasadan kaynaklı imar artışlarını vatandaşlarımıza verdik. Mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerime, komisyon üyelerine, İBB meclisine ve İBB'nin bürokratlarına Silivri'de yaşayan vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum. Zor oldu, meşakkatli oldu ama sonuçta meyvesini aldık. Demek ki dert edinirsek, kederlenirsek, çaba sarf edersek, Silivri için ortak paydada buluşursak, birbirimizin paçalarından tutup çekiştirmezsek bu gibi büyük problemleri de çözebiliyormuşuz. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyor, Silivri'ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

CADDE YEMEK SALONU

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, Eski Sanayi Üst Geçidi hakkında açıklama yaptıÖnceki Haber

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, Eski Sa...

Yılmaz'dan CHP Grubuna: "Arsa satışlarını elinize gözünüze bulaştırdınız"Sonraki Haber

Yılmaz'dan CHP Grubuna: "Arsa satışların...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel