Antalya ikinci yüzyıla hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya ikinci yüzyıla hazır
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi’nin 45 ayda hayata geçirdiği 80 projeyi Kemal Kılıçdaroğlu açtı
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

 

 

Kılıçdaroğlu: “Başkanımızı yürekten kutluyorum”

“Arkanızda kapı gibi duran bir Büyükşehir Belediye Başkanınız var”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle 45 ayda hayata geçirdiği 80 proje ve hizmet için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla toplu açılış töreni düzenlendi. Antalya’nın Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi dünyanın en güzel kentlerinden birisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Böyle güzel bir kenti hizmetlerle daha güzel bir hale getiren belediye başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum ve yürekten kutluyorum” dedi.

Sel felaketi yaşayan Kumluca’yı ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Onlara sizin arkanızda kapı gibi duran bir Büyükşehir Belediye Başkanınız var. Her sorununuzu rahatlıkla anlatabilirsiniz. Her sorununuzu çözmek için de olağanüstü çaba harcayacaktır dedim. Gerçekten de öyle” ifadelerini kullandı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tarım ve yerelden kalkınma projelerinden, alt yapı çalışmalarına, sağlık ve sosyal yardımlaşmadan çevre ve sürdürülebilirlik projelerine kadar Antalya’ya kazandırdığı 80 imza proje için Cam Piramit’te “Antalya ikinci yüzyıla hazır” başlığıyla toplu açılış töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakının İl ve İlçe Başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tören alanına alkışlar ve tezahüratlarla girdi.

EKREM İMAMOĞLU’NA SELAM OLSUN

Belediye proje ve hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hayatı boyunca en büyük gururu ve onurunun Antalya’ya hizmet etmek olduğunu dile getirdi. 45 ay önce göreve gelirken ne söylediyse hepsini ve daha fazlasını teker teker hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Böcek, planlı, kurallı ve kimlikli bir kent yapma hedefiyle çıktığı bu yolda; Antalya’yı ortak akılla yönettiklerinin altını çizdi. 7’den 77’ye herkese dokunmak için geceyi gündüze kattıklarını belirten Başkan Böcek, “Ben, sen yok biz varız, biz birlikte yaparız” dedik. Hizmette, siyaset yapmadık. “Halka hizmet, hakka hizmettir” dedik ve kimseyi ötekileştirmedik. Her şeye rağmen engellemelere rağmen hiç pes etmedik. Aynen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu gibi. Buradan da Ekrem İmamoğlu’na selam olsun. Bir gün bile bahanelere sığınmadık. Kimseyle kavga etmeden sadece çalıştık ve ürettik” diye konuştu.

İSRAFA SON VERDİK 

6 milyar 950 milyon lira ile Türkiye’nin bütçesine göre en borçlu belediyesini devraldıklarını hatırlatan Başkan Böcek, ilk iş olarak israfa son verdiklerini vurguladı. Rantın değil halkın yararına olan projelere devam ettiklerini vurgulayan Başkan Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Örneğin; 2004 yılından beri tamamlanamayan, şehrin kanayan yarası haline gelen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ni fiyat farkları ile birlikte toplam 220 milyon lira ödeyerek nihayet halkımızın hizmetine sunduk. Önceki dönemlerde 12 yılda, raylı sistem için 59 milyon Euro kredi ödemeleri yapılmışken, bizim dönemimizde ise sadece üç buçuk yılda 88 milyon Euro raylı sistem kredi ödemesini gerçekleştirdik. Bir yandan iç ve dış borçları ödedik bir yandan da projelerimizi sırasıyla tamamladık. Bugün itibariyle hiçbir çalışanımıza, kurum, kuruluşa ve esnafa günü geçmiş borcumuz bulunmamaktadır.”

KONAKLAMA VERGİSİNE VURGU YAPTI 

Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 milyon 619 bin 832 nüfusa göre merkezi bütçeden pay alırken, yerli ve yabancı ziyaretçilerle birlikte yılda 25 milyon kişiye hizmet verdiğine dikkati çekti. Böcek, yılbaşından itibaren alınacak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aktarılacak konaklama vergisinin dünyadaki tüm turizm kentlerinde olduğu gibi ulaşım, altyapı, çevre alanlarında hizmet sunmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması gerektiğini vurguladı.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK

Bu dönemde tüm dünyayı sarsan pandemiyi, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi Manavgat yangınını, vatandaşı derinden sarsan ekonomik krizi ve yakın zamanda Kumluca, Finike ve Demre’de büyük sel afetini yaşadıklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “Var gücümüzle çalışarak dayanışmanın en güzel örneğini sergiledik. Yaralarımızı hep birlikte sardık. Zor zamanlarımızda hep yanımızda oldunuz, Allah razı olsun” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK BOYNUMUN BORCU

Tarımsal üretimde artan girdi maliyetleri, gübreye, mazota, ilaca gelen zamlar ve enerji fiyatlarındaki artışın çiftçinin belini büktüğünü belirten Başkan Böcek, şöyle konuştu: “Türkiye’de toplam 757 ziraat odamızın yetkisiz hale getirileceği gündemde olması nedeniyle Antalya’daki 11 ziraat odasını destekleme kararı aldık. Yerelden kalkınma projelerimiz kapsamında 58 sulama kooperatifinin enerji giderinin yüzde 80’ini güneş enerji santrallerimiz ile ücretsiz karşılıyoruz. Bir çiftçi çocuğu, Torosların evladı olarak; çiftçimize, üreticimize, köylümüze destek olmak, benim de boynumun borcudur.”

5 TON SUYU 1 EKMEK PARASINA DÜŞÜRDÜK

Su ve ulaşım hizmetlerinde artan enerji maliyetlerinin, zamlar ve vergilerin halkı etkilediği gibi belediyelere de ağır yükler getirdiğini kaydeden Başkan Böcek, şöyle devam etti: “Örneğin Antalya Su İdaremize 2021 Ekim ayında, aylık 34 milyon lira gelen elektrik faturası, 2022 Ekim ayında 182 milyon liraya yükselmiştir. Buna rağmen halkımızın temel ihtiyacı olan suda indirim yapabilmek için kurduğumuz güneş enerji santrallerimizin de sayesinde 5 ton suyu 1 ekmek fiyatına düşürdük. Sosyal yardım alan 2727 aileye 10 tona kadar suyu ücretsiz yaptık. Küçük esnafa 10 tona kadar suyu, 23 lira iken 11 liraya düşürdük. 3200 engelli abonemize indirimi %10’dan %40’a yükselttik. Hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımıza destek için 293 abone sayısını 5911’e çıkarttık ve suyu 50 tona kadar 1 tonu 1 lira yaptık. Ayrıca göreve geldiğimiz gün itibariyle öğrencilerimize 5 ton suyu ücretsiz veriyoruz.”

RAYLI SİSTEM MÜJDESİ

Kent içi ulaşımda trafiği rahatlatmak için 18 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistemi ve 99 akıllı kavşak uygulamasını tamamladıklarını söyleyen Başkan Böcek, 16 kilometrelik Konyaaltı-Varsak 4. Etap ve 23 kilometrelik Konyaaltı-Kundu 5. Etap Raylı Sistem Projelerinin ihalesini gerçekleştirdiklerini müjdeledi. Böcek, önceki dönem tamamlanan ve hükümet tarafından yapıldığı ilan edilen 2. Etap Raylı Sistemin 20 yılda ödenmesi gereken 379 milyon liralık yapım bedelinin seçimi kazanmalarının hemen ardından Büyükşehir Belediyesi’nden talep edildiğini ve borcun tamamını ödemek zorunla kaldıklarını aktardı. Başkan Böcek, “Halbuki 379 milyon ile 75 kreş yapabilirdik” dedi.

SİZİ CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTİYORUZ

Destekleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nda yer alan partilerin genel başkanlarına ve Antalyalılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; çocuklarımızın istismara uğramadığı gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü bütün vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu daha özgür daha aydınlık yıllar umuduyla yeni yıla giriyoruz. Yeni yıl altılı masanın vereceği karar doğrultusunda iktidar yılımız olacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Genel Başkanım, Antalya’da 25 Mart’ta iktidara hazırız toplantısında gönlümüzün Cumhurbaşkanı olduğunuzu söylemiştim. Bir kez daha yineliyorum. Gönlümüz altılı masada sizi Cumhurbaşkanı görmek. Meral ablamı da Başbakan görmek istiyoruz. Altılı masanın kararına saygı duyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

ANTALYA İKİNCİ YÜZYILA HAZIR

Başkan Muhittin Böcek sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Genel Başkanım, 3 Aralık’ta yapmış olduğunuz “İkinci Yüzyıla Çağrı”nızı dikkate alarak “Antalya ikinci yüzyıla hazır” diyoruz. Az kaldı geliyor gelmekte olan demokrasiyle, adaletle, hukukla, özgürlükle geliyor.”

SİZİN ARKANIZDA KAPI GİBİ DURAN BİR BAŞKANINIZ VAR

Alkışlarla sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Muhittin Böcek’in özverili çalışmalarını dikkatle dinlediğini ifade ederek, “Burada 80 proje dillendirildi ve dolayısıyla Başkan her birini rakamlandırdı. Bu siyasetin saydamlaştırılması ve düzgün bir zemine oturtulması açısından son derece değerli bir olay” dedi. 

Sel felaketini yaşayan Kumluca’yı ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de diğer belediyelerin sardığı yaraları görmek, insanları dinlemek istedim. Öncelikle Antalyalılara Kumlucalılara geçmiş olsun demek benim insani bir görevim. Meraklanmasınlar. Sizin arkanızda kapı gibi duran bir Büyükşehir Belediye Başkanınız var. Her sorununuzu rahatlıkla anlatabilirsiniz. Her sorununuzu çözmek için de olağanüstü çaba harcayacaktır dedim. Gerçekten de öyle” ifadelerini kullandı. 

Afet bölgesine gelen Bakanların, CHP’li belediye başkanlarını görmezden gelmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, bakanların halk tarafından seçilen tüm belediye başkanlarını eşit görmesi gerektiğini vurgulayarak, bunu bir ayıp olarak nitelendirdi. 

FİNİKE’YE MODERN MEYDAN

Finike ziyaretinde bir kent meydanı olmadığının kendisine söylendiğini aktaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  “Bir kent meydansız olmaz. Çünkü kentin yaşayanları enerjilerini kentin meydanında harcarlar. Orada gösteriler, eğlenceler, mitingler yapılır. Şimdi Başkanımız Muhittin Böcek sağolsun Finike’ye bir meydan da kazandırıyor. Dolayısıyla modern bir kent olarak Finike de ortaya çıkmış olacaktır.”

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK

Yerel seçimlerden önce sosyal yardımlarla ilgili kara propaganda yapıldığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimleri kazanan CHP’li beledilerde hiçbir sosyal yardımın kesilmediğini tam tersine sosyal yardıma ihtiyaç duyan ailelerin aldıkları yardımların daha da fazlalaştığını ve insani boyutlarda olduğunu kaydetti. Sosyal yardımlar yapılırken de insanların onurunu korumak zorunda olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu çerçevede çok değeri bir projemiz var. Aile destekleri sigortası. Allah nasip eder Millet İttifakı 6 ay sonra iktidar olduğunda aile destekleri sigortası gelecek. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ödenecek olan yardım nakit olarak kadının banka hesabına yatacak. Onun yoksul olduğunu sadece ve sadece sosyal devlet bilecek” diye konuştu.

ÖN YARGILI DENETİM OLMAMALI

“Belediye başkanlarımız çalışıyorlar biliyorum. Birilerinin belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmetmediğini de biliyorum” diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Nasıl olur da bu kadar müfettiş gönderiyoruz, bu kadar paralarını kesiyoruz, bu kadar engeller çıkarıyoruz bu belediye başkanları yine mucizeler yaratıyorlar, diyorlar. Çünkü çalışıyorlar, üretiyorlar. Geçen bir belediye başkanımıza 200’ün üzerinde müfettiş gelmiş 5 yıl dolmadan. Dedim ki makam ayırın gelsinler orada otursunlar. Ankara’ya gitmenize gerek yok 365 gün denetim yapın. Denetimden çekinmeyiz, denetimden korkmayız ama önyargılı denetim olmamalı. Olmamış bir olayı olmuş gibi yapıp belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyorlar. Her şeye rağmen bu ülkede namuslu hakimler var. Ve gidiyor o namuslu hakimin önüne dosya düştüğü zaman ya burada da soruşturma mı olur deyip dosyayı kapatıyor.”

BAŞKAN BÖCEK’İ KUTLADI

Antalya’nın Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi dünyanın en güzel kentlerinden birisi olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu güzel kente büyükşehir belediye başkanlığı yapmak, belediye başkanlığı yapmak, yurttaş olarak da burada yaşamak gerçekten son derece güzel. Böyle güzel bir kenti hizmetlerle daha güzel bir hale getiren belediye başkanımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum ve yürekten kutluyorum” dedi.

MELİH VE ESLEM TABLO HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tarım ve yerelden kalkınma projelerinden, alt yapı çalışmalarına, sağlık ve sosyal yardımlaşmadan çevre ve sürdürülebilirlik projelerine kadar Antalya’ya kazandırdığı 80 imza projenin açılışı yapıldı. Törende, Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Melih ve Eslem isimli çocuklar Başkan Böcek ile birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na üzerinde tarihi Kaleiçi evlerinin yer aldığı rölyef tablo hediye etti. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayrampaşa Belediyesi’nin Yüzme havuzu kayıtları başladıÖnceki Haber

Bayrampaşa Belediyesi’nin Yüzme havuzu k...

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: “Silivri İstanbul'un en huzurlu dört ilçesinden biri" dediSonraki Haber

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz:...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel